Autor: Informer.rs

18.09.2023.

11:27

Foto: Tanjug

Hronika

U Sarajevu uhapšeni Belivukovi saradnici! Pao Giba sa Karaburme - odrađivali likvidacije za mafijaške klanove

Reč je o dvojici muškaraca koji se dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i sa vračarskom kriminalnom grupom.

Lisice su stavljene Darku Duloviću i Dušanu Jovanoviću, zvanom Giba sa Karaburme. Dulović je poznat javnosti nakon što je uhapšen zbog ubistva Siniše Milića na Autokomandi u Beogradu 2018. godine, dok se Jovanović dovodio u vezu sa likvidacijom "škaljaraca" na Krfu 2020. godine.

Kako je sinoć preneo portal Avaz, osumnjičena lica iznajmila su više stanova u samom vrhu ovog objekta. Inače, Kule Sarajevo važe za jedan od najluksuznijih kompleksa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U akciji hapšenja učestvovao je veći broja pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo se za sada nisu oglašavali, ali pretresi su trajali čitavog dana.

Podsetimo, u Bosni i Hercegovini je i 13. septembra uhapšen muškarac po Interpolovoj poternici iz Srbije. Kako su tada izvestili mediji, navodno je reč o Aleksandru Bugarskom (28) iz Beograda, koji se takođe dovodi u vezu sa Belivukovom grupom.

Ko je Giba sa Karaburme?

Bojan Hrvatin, svedok okrivljeni u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom jednog svedočenja izneo je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.

Jovanović je u medijima spominjan kao čovek koji sarađuje sa Darkom Šarićem, inače srpskim narko-bosom, ali i da je blizak saradnik Nikole Vušovića poznatijeg kao Džoni sa Vračara.