• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

18.09.2023

08:21

"Silovali su me, vezali lisicama i tukli po genitalijama"! Jedina preživela žrtva klana Miljković-Belivuk svedoči danas u Specijalnom sudu

Maša Banđur

Vesti

"Silovali su me, vezali lisicama i tukli po genitalijama"! Jedina preživela žrtva klana Miljković-Belivuk svedoči danas u Specijalnom sudu

Podeli vest

Mladić I. S. jedini iz optužnice koji je preživeo zlostavljanje zloglasnog klana, danas bi pred sudom trebalo da svedoči o tri dana prebijanja i seksualnog zlostavljanja koje je doživeo jer su zbog selfija kod stadiona mislili da je došao da cinkari Belivuka

"Želim da zaboravim tri dana na stadionu Partizana, želim da ta trauma ne bude u mom životu, da to ostane zakopano iza mene u nekoj zemlji".

Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, brutalno iživljavanje u prostorijama na stadionu Partizana koje su koristili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, opisao je svedok I. S. koji bi danas trebalo da svedoči u nastavku suđenja zloglasnom klanu koji je optužen za sedam ubistava, ali i silovanje ovog mladića.

Foto: Informer

 

Na saslušanju u tužilaštvu, I. S. je kako naš sagovornik otkriva, do detalja ispričao da mu se život pretvorio u pakao sredinom oktobra 2020. kada je iz jednom manjeg grada došao u Beograd da prošeta i da se fotografiše na Kalemegdanu, na grobu Milorada Mandića Mande i pored stadiona Partizana.

Objasnio je da su ga "navijači" prepoznali jer je voleo da ide i na utakmice i da su ga optužili da je došao da uhodi Belivuka i Miljkovića za račun pokojnog Ljubomira Markovića Kiće.

- Pravio sam selfi kod stadiona, kada su me uhvatili ti ljudi, pitali su me "Požarevac, priznaj šta radiš tu". Povukli su me za duks i rekli "polazi sa nama", vukli su me, udarali mi šamare i odveli u prostorije. Tukli su me pesnicama, bio sam vezivan lisicama za stolicu, stavljali su mi na ruke braon široku traku. Unosili su mi se u facu i ponavljali "šta je bilo, došao si da nas cinkariš, došao si da pratiš Velju". Ja sam ponavljao "nisam, došao sam da se slikam" - ispričala je žrtva.

Foto: Maša

 

Tokom tri dana, koliko su ga držali zatočenog, tukli su ga i držaljom sekire, terali ga da skine patike i udarali ga po prstima. Ipak, najgore iskustvo, doživeo je, kako je ispričao kada su uzeli štap za bilijar.

- Seksulano su me zlostavljali štapom za bilijar. Štapom su me udarali i zlostavljali me. Kada sam legao u krevet, seksualno me je zlostavljao i optuženi Aleksa Šejić - rekao je na saslušanju.

Kako je ispričao, dok su ga tukli i maltretirali na trenutke je pomišljao da je sa njim gotovo i da neće živ izaći.

- Drugo veče, dok su me držali tu, došle su i neke devojke, kakve ja mogu da vidim samo na televiziji, lepe. Bio sam u modricama, doveli su me za bilijar. Jedna devojka je pitala "zašto bijete ovog dečka", a Šejić je rekao "dijabola, cinkara, sada umesto da svr...o u vas devojke, ja ću to da uradim u Požarevca". Iživljavali su se na meni, vezanog lisicama su me udarali štapom za bilijar po leđima i vratu, pao sam na zemlju od udaraca, štap se slomio o mene - ispričao je I. S.

Foto: Foto: V.J.

 

Treći dan, u bunker su došli i Belivuk i Marko Miljković.

- Želeo bih to da izbacim iz glave, pakao je bio. Došli su Belivuk i Miljković, tukli su me držaljom od sekire, od udaraca nisam mogao na nogama da stojim. Posle toga su me terali da se skidam i udarali su me po nogama, glavi. Belivuk mi je ponavaljao "kaži za koga cinkariš, pi..o ciganska, cinkaroška, klošaru". I Marko Miljković me je tukao, opkolili su me, ja sam ih molio da me puste, Marko je čak slikao i moju ličnu kartu, uvukli su me unutra u separe i nastavljali da me udaraju - detaljno je opisala jedina preživela žrtva klana iz optužnice.

- Mislio sam da gubim glavu, tukli su me, šutirali i u predelu međunožja. Onda su mi rekli da će da me puste, ali da se godinu dana ne vraćam u Beograd i da nikome ništa ne pričam jer će da me likvidiraju. Molio sam boga da izađem živ. Tri i po dana su me držali bez hrane i vode - rekao je on i dodao da su ga potom odvezli do naplatne rampe Vrčin i da se kući vratio tako što ga je povezao neki čovek. Pitao ga je zašto je modar.

- Rekao sam da je bila tuča zbog devojke a on je rekao" pa jel ste se tukli zbog Teodore Džehverović" - ispirčao je I. S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija