• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2023

07:44

Velja i ekipa oči u oči sa porodicama žrtava! Nastavlja se suđenje narko-klanu zbog surovih zločina

Informer

Vesti

Velja i ekipa oči u oči sa porodicama žrtava! Nastavlja se suđenje narko-klanu zbog surovih zločina

Podeli vest

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihove kriminalne grupe, kojoj se na teret stavljaju najteža krivična dela, nastavlja se u ponedeljak u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem porodica žrtava, za čija mučenja i likvidaciju su, po navodima optužnice, krivi članovi ove kriminalne organizacije.

U Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i drugim okrivljenim članovima njihovog klana kojima se na teret stavlja niz najtežih krivičnih dela, sedam slučajeva teškog ubistva, zločinačko udruživanje, trgovina drogom, nedozvojeno posedovanje oružja, silovanje.

U toku suđenja su ih svedoci okrivljeni, bivši članovi ove kriminalne grupe, koji su rešili da svedoče protivg svojih biviših drugogva u zamenu za manje kazne, doveli u vezu sa još nekoliko ubistava u Srbiji, Crnoj GOri ali i drugim evropskim zemljama.

Foto: Maša Banđur

 

Poslednjih nekoliko glavnih pretresa održanih u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu, pod jakim obezbeđenjem, bila su posebno potresna jer su priliku da ispričaju svoju priču dobile porodice oštećenih, žrtava koje su na članovi klana Belivuk – Miljković na prevaru otimali, odvodili u vikendicu u Ritopeku i tamo likvidirali. Žrtve su surovo mučene, a njihova tela su uništavana kako ne bi bilo potencijalnih dokaza.

U sudnici su se mogle čuti potresne reči ljudi koji su ostali bez svojih bližnjih, udovica, majki, očeva, sestri… Kako se porodice žrtava pripremaju za susrer sa optuženima opisala je za portal Nova.rs jedna od njih, udovica ubijenog vođe navijačke grupe "Jang bojs", Gorana Veličkovića Goksija.

- Uplašila sam se da neću moći da izdržim, ali onda ohrabrim sebe i rešim da budem jaka zbog Gorana i zbog dece. Pijem lekove, pa sam se nadala da će mi to pomoći. Bio mi je problem da počnem da pričam, a kada sam krenula počele su da mi se vraćaju neke scene u glavi. U jednom trenutku bilo mi je jako loše, više nisam mogla da stojim niti da se skoncentrišem - prisetila se naša sagovornica.

Foto: Maša

 

Svedočenje Slavice Radovanović Ljepoja, udovice ubijenog "Pink pantera" iz Niša, Milana Ljepoje, bilo je posebno mučno, kada je ispričala kako je saznala da joj je suprug ubijen. Ona je naime posle njegovog nestanka otišla u Policijsku upravu Beograd i prijavila slučaj. Iz policije nije stizao odgovor, a potom je usledio šok.

- Posle nekoliko meseci sam na televiziji čula u emisiji Hit tvit od predsednika Aleksandra Vučića da je moj suprug ubijen i predsednik mi je izjavio saučešće i rekao je tad u 11 sati uveče da imaju njegov DNK. Onda sam pozvala sutradan UKP i pitala kakav je to način da ja saznajem da je moj suprug ubijen od predsednika koji meni izjavljuje saučešće u 11 uveče, a da meni niko ništa nije javio i pitala sam ih da li imaju DNK. Oni su mi rekli da nemaju nikakav DNK još uvek i da je to možda Vučić iz nekog razloga rekao u ovom trenutku. Oni su mi tada ostavili nadu da je moj suprug i dalje živ i ja sam još nekoliko meseci i živela u toj nadi, a onda sam shvatila da nije - ispričala je udovica Milana Ljepoje.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi njihove kriminalne ortganizacije, bliske kavačkkom klanu, pohapšeni su početkom februara 2021. godine. Na teret im je provo stavljeno 5 ubistava, da bi optužnica bila proširena za još 2 teška ubistva.

Na teret im se stavlja ubistvo Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića, Gorana Mihajlovića, Lazara Vukićevića, Aleksndra Gligorijevića, Nikole Mitića i Zdravka Radojevića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija