• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ivančević

29.08.2023

18:29

Miljković: Nismo pisali ništa Filipu Koraću na Goksijevim leđima! Udovica Milana Ljepoje se rasplakala u sudnici! (FOTO)

Maša Banđur

Vesti

Miljković: Nismo pisali ništa Filipu Koraću na Goksijevim leđima! Udovica Milana Ljepoje se rasplakala u sudnici! (FOTO)

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu je danas nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka (38)i Marka Miljkovića (36) optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

U zgradu suda stigla su dva konvoja marica u pratnji Žandarmerije, kojima su prebačeni optuženi koji su u pritvoru u Bačvanskoj ulici.

Foto: Maša Banđur

 

Ispred zgrade suda, takođe su raspoređeni naoružani pripadnici policije.

Inače, pred sudom su danas optuženi postavljali pitanja ocu ubijenog Lazara Vukićevića, Miloradu. Potom su iskaz dale sestra i supruga ubijenog Milana Ljepoje.

18.17 - U četvrtak svedoči sestra ubijenog Radojevića

Sudija je najavila da bi u četvrtak trebalo da svedoče Marija Mitić, sestra pokojnog Nikole Mitića, ali je zastupnik rekao da ona neće moći da dođe jer živi u Bangkoku.

Sudja je navela i da je za 1. septembar pozvana Katarina Stanković, nevenčana supruga pokojnog Gorana Mihajlovića, ali da je ona dostavila dopis da je u sedmom mesecu trudnoće, da ne želi da svedoči i da odustaje od krivičnog gonjenja Veljka Belivuka i ostalih.

U četvrtak, kada se nastavlja suđenje trebalo bi da svedoči supruga Zdravka Radojevića, a u petak majka Gorana Mihajlovića i još jedan svedok.

Foto: Maša Banđur

Slavica Ljepoja, udovica ubijenog Milana Ljepoje

18. 20- Sudija je istakla da je vanbračna supruga Gorana Mihajlovića Katarina Stanović poslala dopis putem Službe za pomoć i podršku svedocima i navela da želi da odustane od krivičnog gonjenja i da ne želi da svedoči.

Ona je u dopisu navela da je sve uticalo na njeno psihičko stanje, da je u sedmom mesecu trudnoće i da neće sebe i svoju porodicu da izlaže stresu, kao i da moli sud da je više ne poziva.

17.55 - Veljko Belivuk: Mi dobri sa braćom Vavić, to je nemoguće?!

- Oko Vukićevića ću samo da dodam, juče smo ovde slušali da u tri navrata pominje da je video pa osetio pod težinom, pa da je ranac bio otvoren i tako je video da njegov sin ima pištolj. Mnogo me iziritirao pominjanjem porodica i dece ovde. Čuli smo ovde i da je Lazara Vukićević uzeo 14.000 evra i stavio u ranac, a onda je rekao 24.000. To nas ne oslobađa krivice, ali on ne može da ne slaže ni prostu stvar. Danas je pominjao i pesak i bombone za Kiću Markovića, do detalja, kako su mogli da idu zajedno u vrtić ako Kića nije ponavljao vrtić? Ponaša se kao klasičan lažov i prevarant. Ovde priča za Vavića, ja sam lično prebio najstarijeg, odovarao sam za paljenje kafića. Mi sa braćom Vavić da budemo dobri? Pa to je nemoguće - rekao je Belivuk.

Potom je prešao na primedbe na svedočenje Jelene Veličković, tvrdeći da je "gospođa Jelena sama sebi kontradiktorna".

Sudija je istakla da je vanbračna supruga Gorana Mihajlovića Katarina Stanović poslala dopis putem Službe za pomoć i podršku svedocima i navela da želi da odustane od krivičnog gonjenja i da ne želi da svedoči.

Ona je u dopisu navela da je sve uticalo na njeno psihičko stanje, da je u sedmom mesecu trudnoće i da neće sebe i svoju porodicu da izlaže stresu, kao i da moli sud da je više ne poziva.

 
Miljković: Nisam glup da snimam snimak na kojem pretim ubistvima

17. 45. Snimak, koji sam spomenuo, ja ću dostaviti da vidite da li je taj mator čovek koji to radi sposoban da ovde govori istinu. Sve on zna, sve je video - rekao je Miljković i osvrnuo se i na izvesnog Gruju, kod je Vukićević pominjao kao čoveka koji mu je dao dosta informacija o kriminalnoj grupi.

- Postavljam pitanje šta će i Gruja i Nikola Mitić na Dedinju, kad se čekaju na Autokomandi. Ja rođaka Zorana Miljkovića imam, ali nisam ga ubio, on je moj deda. Čak je svedok u postupku za pranje para, čovek živ i zdrav i da je živ još 100 godina. Rekao da sam Bugarin, nemam veze sa Bugarskom. Ovde svedok barata velikim novcem, od čišćenja snega. Potpuno nejasna priča ovog čoveka. Uspeo je i da me isprovocira par puta. Jedini ja iz cele ove grupe sam video Milorada Vukićevića, priznajem tukao ga jesam 2007. Pominje ovde neki snimak, nisam toliko glup da snimam snimak na kom pretim ubistvima - nastavio je izlaganje Miljković i zamolio veće da pozove za svedoka Jovanu Jovanović, koja nije želela da svedoči u postupku protiv "vračaraca". Inače, nju je otac pokojnog Vukićevića pomenuo kao devojku svog sina.

Foto: Printscreen

Miljković tvrdi da su snimci sa Skaja fotošopirani

- Videli ste ovde, on lažno prijavljuje, lažno svedoči. Vidite, ja sam kriminalac koji nikada nije osuđivan, a on nije kako kaže njegov otac koji priča da je uvek sve preuzimao na sebe, za drogu, za pištolj. Ne radi se o tome da li je mali Vukićević svetac ili ne, ali ovaj svedok ovde pokušava da blati nas a da njega da predstavi drugačije. I ja možda govorim pet jezika, pa ne znam da li će sud to da uzme kao olakšavajuću okolnost - kroz smeh je nastavio Miljković.

On je potom prešao na avgust 2020., navodeći da ispada da je "to za grupu bio dug mesec".

- Navodno smo ubili Veličkovića, oteli Spasića, bili uznemireni, pa otišli na more u Tursku. Pa kad smo mi snimali te snimke. Imam dokaz, i u septembru sam sa porodicom bio na moru. Da sam rekao da ću da zakoljem Lazara, nikada. Lazar mi je bio nebitan lik, upoznao sam ga u zatvoru, trenirali smo, nije bio bitan. Ja dobar sa Vavićima, Limunom, glupost, ja držao obezbeđenje u "Kasini"? Možemo Aleksandra Kajmakovića da zovemo za svedoka, nikada nisam držao obezbeđenje tamo.  Ovaj čovek ne zna šta priča, kako Vavići, kada je Karapandžić osuđen za napad na njih - nastavio je izlaganje optuženi Miljković komentarišući detalje iskaza oca pokojnog Lazara Vukićevića.

Foto: Maša Banđur

Pripadnici Žandarmerije obezbeđuju sud za vreme glavnog pretresa

- Tužilaštvo kaže da je Lazar Vukićević član suprotstavljenog klana, ja sam pročitao u novinama da je to škaljarski, a otac kaže da nikada nije bio član kriminalne grupe. U optužnici piše da sam ja oteo Mila Radulovića i s njegovog telefona kontaktirao Lazara Vukićevića da ga namamim da ubije Belivuka, šta nam reče Vukićević, da to nije tačno - rekao je Miljković i ponovio svoju tezu da su svi navedeni u optužnici kao pokojni, živi. Kakve su ovo priče, šta kao ja i Belivuk smo harali gradom a policija nije smela da nas dira? Pa to vređa inteligenciju - nastavio je MIljković dok su zatvorski stražari stajali oko njega. Tokom izlaganja, on se povremeno smeje i gestikulirala rukama dok objašnjava šta je po njemu sve nelogično u iskazu oca Lazara Vukićevića.

Miljković je potom naveo i da mu nije jasno kako je Vukićević "mogao da ispriča gluposti da je optuženi Nemanja Đurić išao da prodaje leš".

- Glupa priča kako je njegov sin čistio sneg u Švedskoj za velike pare. Njegov iskaz je laž, zadojen mržnjom zbog toga što sam ga ponizio 2007. i to je njegov motiv da lažno svedoči ovde - završio je izlaganje optuženi Miljković.

17.20 - Marko Miljković: Skaj je isfotošopiran

Marko Miljković izneo primedbe na iskaze Jelene Veličković, udovice Gorana Veličkovića, i Milorada Vukićevića:
- Veličković je očigledno instruisana od strane tužilaštva, s obzirom da je svoj iskaz menjala po potrebi. Zatim kaže da se njen suprug bavio PVC stolarijom i da je bio roštilj majstor, a ne zna gde je imao lokal. Navela je i da njen suprug Goran nije poznavao Filipa Koraća...

Foto: printscreen

Filip Korać važi za jednog od čelnih ljudi "škaljarrkog" klana

Ja skaj kao dokaz na priznajem, isfotošopiran je, u njemu možete da pišete i dopišete šta hoćete u vordu, ja sam u toj prepisci našao da Žuti i Korać dogovaraju ubistva, a Veličković se nudi da ih on izvrši za novac, da obezbedi stan porodici. Jel to taj Goran Veličković, roštilj majstor? Non stop tvrde da smo mi i Korać neprijatelji, da smo svašta pisali za Koraća Veličkoviću po leđima, da sam ga ja najviše mrzeo, a ovde ispada da se mi nismo ni poznavali - nastavio je izlaganje Miljković tvrdeći da je udovica Gorana Veličkovića svedočila potpuno suprotno u odnosu na svedoka-saradnika Bojana Hrvatina.

Kako je dodao, Jelena ne zna ni jedno ime na skaju, niti koji je pseudonim koristio njen suprug, sem da je čula naknadno da su ga zvali "Žuti".
- Goran Veličković je osoba vrlo sumnjiva, da ne uvredim nekog, u pitanju je čovek koji je stalno naoružan pa valjda pištoljem peče roštilj! - zaključio je Miljković
Potom se osvrnuo na Milorada Vukićevića koga je, kako je rekao, upoznao 2007. godine:
- U pitanju je čovek koji stalno maže i laže, kockar, poznat po tome da je na prevaru stalno uzimao neke pare na zajam. Držao je taj lokal "Has mas", nisam ni znao tada da je on Lazarov otac. Tako je ovde naveo za svog sina da je bio primer svima, poliglota koji govori pet jezika...
Lazara je, tvrdi Miljković, upoznao u zatvoru i tada mu se on poverio da ima nekih problema sa ocem koji mu je napravio veliki problem u Beču sa njegovom drogom.
- Milorad Vukićević je svedok i u postupku protiv tzv. "vračaraca" i u tom predmetu je sasvim drugačije svedočio nego ovde. Sve je to javno dostupno. To je mator čovek koji radi bolesne stvari. Osim toga, čovek ne zna razliku kizmeđu snimka i video kasete u 21. veku

Supruga: Milan je uzimao kokain

17.05- Ljepoja: Sama sam istraživala šta se desilo sa njim, jurila taksiste, to sam pročitala iz medija. Za tog Zvicera sam prvi put čula iz medija.

- Želim da znam samo istinu, da saznam šta se desilo. Toliko patnje i bola, sve što su mi uradili mediji i svi, želim da znam istinu - plačnim glasom je na kraju rekla Slavica Ljepoja.

Miljković se javio da postavi još jedno pitanje, da li joj je suprug nekada rekao da ima problem sa njim ili Belivukom, ali je ona ponovila da o tim stvarima nikada nije razgovarala sa suprugom.

 

Foto: Informer

Milan Ljepoja je ubijen u klanici u Ritopeku

16.45 - Slavica Radovanović Ljepoja, supruga ubijenog Milana Ljepoje, pristupila je za govornicu posle polučasovne pauze.

Posle iznošenja ličnih podataka i polaganja zakletve, ona je izjavila sledeće:
- Prijavila sam nestanak supruga u MUP 29. novembra, a da je ubijen saznala sam preko  televizije. Supruga sam poslednji put videla  8. decembra 2020., trebalo je da idemo na sahranu u Niš. Nisam primetila na njemu ništa neobično. Rekao mi je sledeće jutro da ide po blindirno auto, nisam ga ništa pitala o tome, tako smo funkcionisali. Pošto se nije javio dva dana, postala sam skeptična. Zvala sam njegove drugare i niko ništa nije znao. Tada sam prijavila policiji njegov nestanak. Tamo sam čula da se gubi kod "Laste", da je tu poslednji put viđen, i to je sve.

Kako je rekla, posle saznanja kako joj je završio suprug pa sve do današnjeg dana, oseća se psihički veoma loše, "narušeno joj je zdravlje i konstantno je pod lekovima".
Takođe je potvrdila da je Milan na skaju koristio nadimak Zvonce i da je na sebi imap crne pantalone i crnu kožnu jaknu kada ga je poslednji put videla, te da nikad nije čula da je dobijao pretnje.

U policiji su joj, kaže, dali nadu da joj je suprug živ.

- Zdravstveno stanje mi je katastrofa. Imam i sestriće koji su bili vezani za njega. Dan-danas ne znam zašto sam ovde. Pridružujem se krivičnom gonjenju i ističem imovinsko-pravni zahtev - rekla je Radovanović Ljepoja.

Istakla je da mu je nadimak bio Mance, da je imao dva telefona, te da za drugi pretpostavlja da je "Skaj" telefon.

- Nisam znala kako se zvao na "Skaju", iz medijima sam saznala da mu je ime bilo Zvonce. Poslednji put kad sam ga videla imao je crnu košulju, pantalone, jaknu, kaiš i cipele. Imao je masku. Imao je lančić oko vrata, minušu i burmu. Ne znam da je primao pretnje. Možda je i primao, ali je mene sklanjao i štitio od toga - dodala je.

Kako je rekla, Marka Antića ne poznaje, a na pitanje sudije da li poznaje nekog Mladena, odgovorila je da je to Ljepojin prijatelj, ali da ne zna njegovo prezime.

Tok suđenja

16.05 Pauza 30 minuta

15.55 -Sestra ubijenog Ljepoje za govornicom

Potom je za govornicu izašla Milena Ljepoja, sestra ubijenog Milana Ljepoje koja je, inače, u drugom stanju.

Posle iznošenja ličnih podataka i polaganja zakletve, ona je izjavila:

- U suštini, ja sam sve informacije dobijala preko drugih ljudi, na nivou "rekla-kazala". Poslednji put smo se brat i ja videli 22. novembra 2020. Mogu samo da potvrdim da je on na fotografijama koje sam videla, to je sve. Znam da je na skaju imao nadimak Zvonce.

Tok suđenja

16.05 Pauza 30 minuta

15.55 -Belivuk: Jel Ljepoja hteo da ubije Radoja Zvicera?

Potom je za govornicu izašla Milena Ljepoja, sestra ubijenog Milana Ljepoje koja je, inače, u drugom stanju.

Foto: printscreen

Radoje Zvicer je preživeo atentat u Ukrajini

Posle iznošenja ličnih podataka i polaganja zakletve, ona je izjavila:

- U suštini, ja sam sve informacije dobijala preko drugih ljudi, na nivou "rekla-kazala". Poslednji put smo se brat i ja videli 22. novembra 2020. Mogu samo da potvrdim da je on na fotografijama koje sam videla, to je sve. Znam da je na skaju imao nadimak Zvonce.

Potom je Veljko Belivuk izrazio želju da postavi svedoku par pitanja.

Belivuk: Odakle svedoku saznanja da je njen brat imao skaj telefon? 

Milena: Od Lazara i njegovih drugova.

Belivuk: Da li znate kojoj grupi je pripadao Lazar?

Milena: Nemam tu vrstu saznanja.

Belivuk: Da li znate da je Lazaru neko pretio?

Milena: Ne, ne znam

Za reč se ponovo javio Miljković.

Miljković: Da li znate da je vaš brat imao veze sa pokušajem atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini?

Milena: Ne, sem iz medija.

17.00 - Slavica Radovanović Ljepoja, supruga ubijenog Milana Ljepoje, pristupila je za govornicu posle polučasovne pauze.

Posle iznošenja ličnih podataka i polaganja zakletve, ona je izjavila sledeće:
- Prijavila sam nestanak supruga u MUP 29. novembra, a da je ubijen saznala sam od predsednika Aleksandra Vučića koji je to potvrdio preko televizije i izjavio saučešče. 8. decembra 2020. sam supruga videla poslednji put, trebalo je da idemo na sahranu u Niš. Nisam primetila na njemu ništa neobično. Rekao mi je sledeće jutro da ide po blindirno auto, nisam ga ništa pitala o tome, tako smo funkcionisali. Pošto se nije javio dva dana, postala sam skeptična. Zvala sam njegove drugare i niko ništa nije znao. Tada sam prijavila policiji njegov nestanak. Tamo sam čula da se gubi kod "Laste", da je tu poslednji put viđen, i to je sve.

Kako je rekla, posle saznanja kako joj je završio suprug pa sve do današnjeg dana, oseća se psihički veoma loše, "narušeno joj je zdravlje i konstantno je pod lekovima".
Takođe je potvrdila da je Milan na skaju koristio nadimak Zvonce i da je na sebi imap crne pantalone i crnu kožnu jaknu kada ga je poslednji put videla, te da nikad nije čula da je dobijao pretnje.

U policiji su joj, kaže, dali nadu da joj je suprug živ.

- Zdravstveno stanje mi je katastrofa. Imam i sestriće koji su bili vezani za njega. Dan-danas ne znam zašto sam ovde. Pridružujem se krivičnom gonjenju i ističem imovinsko-pravni zahtev - rekla je Radovanović Ljepoja.

Istakla je da mu je nadimak bio Mance, da je imao dva telefona, te da za drugi pretpostavlja da je "Skaj" telefon.

- Nisam znala kako se zvao na "Skaju", iz medijima sam saznala da mu je ime bilo Zvonce. Poslednji put kad sam ga videla imao je crnu košulju, pantalone, jaknu, kaiš i cipele. Imao je masku. Imao je lančić oko vrata, minušu i burmu. Ne znam da je primao pretnje. Možda je i primao, ali je mene sklanjao i štitio od toga - dodala je.

Kako je rekla, Marka Antića ne poznaje, a na pitanje sudije da li poznaje nekog Mladena, odgovorila je da je to Ljepojin prijatelj, ali da ne zna njegovo prezime.

Marko Miljković ima da postavi par pitanja:
Miljković:  Da li svedok ima saznanja da je njen suprug pripadao nekom klanu?
Ljepoja: Ne,nisam o tome sa njim razgovarala
Miljković: Da li se vaš suprug družio sa izvesnim Damirom Hadžićem i Miletom Radulovićem?
Ljepoja: Ne
Miljković: Da li je učestvovao u nekim ubistvima, direktno ili indirektno?
Ljepoja: Ne
Miljković: Da li imate saznanja da se vaš suprug poznavao sa Sandokanom iz Šapca?
Ljepoja: Ne.
Miljković: Da li vam je suprug spominjao da se druži sa Veljkom i samnom?
Ljepoja: Ne
Miljković: Da li je vaš suprug ikad bio naoružan?
Ljepoja: Ne, da sam ja videla
Miljković: Da li je konzumirao narkotike?
Ljepoja: Da, kokain.
Miljković: Rekli ste da ste kontaktirali sa nekim njegovim prijateljima, preko običnog telefona ili skaja?
Ljepoja: Preko običnog
Miljković: Da li poznajete nekog Mladena?
Ljepoja: Da, sa njim je Milan trebalo da bude kum, ali su se posvađali.

 

Tok suđenja

16.05 Pauza 30 minuta

15.55 -Sestra ubijenog Ljepoje za govornicom

Potom je za govornicu izašla Milena Ljepoja, sestra ubijenog Milana Ljepoje koja je, inače, u drugom stanju.

Posle iznošenja ličnih podataka i polaganja zakletve, ona je izjavila:

- U suštini, ja sam sve informacije dobijala preko drugih ljudi, na nivou "rekla-kazala". Poslednji put smo se brat i ja videli 22. novembra 2020. Mogu samo da potvrdim da je on na fotografijama koje sam videla, to je sve. Znam da je na skaju imao nadimak Zvonce.

Za reč se ponovo javio Miljković.

Miljković: Da li znate da je vaš brat imao veze sa pokušajem atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini?

Milena: Ne, sem iz medija.
 

15.01 - Miljković ispituje oca Lazara Vukićevića


Vukićević: Ubio mi je sina, a sad hoće i da ga ocrni. Miljkoviću, dosta je bilo!

Miljković: Otkud znate to?

Vukićević: Znam, bolje ti je da priznaš!

Šokantna optužba

Miljković: Da li ste poznavali Kojića?

Vukićević; Da, od 2005.

Miljković: Imam snimak na kojem Kojića oralno zadovoljava ovaj svedok, zbog duga!

Vukićević: Molim, pa pokažite taj snimak. Insistiram, sudija, da istražite tu priču sa tim snimkom.

Podsetimo, Mirko Kojić je Miljkovićev kum i on se vodi kao nestao. Sumnja se da je klan i njega ubio.

Miljković: Da li mu je 10. avgust po bilo čemu značajan datum?

Vukićević: Ako insinuira za ubistvo Mitića, ja sam to tek kasnije saznao. Da sam znao, poslao bih policiju na vrata, ja bih otišao i ciglama lupao na vrata te klanice.

Miljković: Jesam li dobro čuo da je čuo da sam ja poslao nekome poruku da ćemo Mitića da tučemo, pa da ga pustimo?

Vukićević: Mnoge stvari sam saznao posle nestanka mog sina.

Miljković: Kako je bio obučen Mitić?

Vukićević: Ovaj čovek je u bezizlaznoj situaciji, sve je pobrkao. Mitića sam video 2019. kada sam otišao po sina, koji je bio osuđen za prekoračenje nužne odbrane, tada smo povezli i Mitića, pitao me sin jel možemo. Dao sam tom Mitiću 100 evra, nikad više ga nisam video.

Miljković: Da li zna s kim je Mitić bio tog 10. avgusta 2020?

Vukićević: Gruja je rekao da su trebali da se nađu, da vode sestru Ninu kod zubara, da ga je čekao. Rekao je da je Mitić imao samo skaj telefon i da ih je čekao. Gruja je naišao kada su ga oteli kod Američke ambasade, tako mi je rekao. Čuo sam i da je Miljković šamarao ovog debelog Budimira.

Miljković: Rekli ste da je pokojni Ljubomir Marković Kića sa vašim sinom išao u vrtić?

Vukićević: Da, znali su se od detinjstva

Miljković: To je nemoguće po zakonu fizike, s obzirom da je Lazar rođen 1989., a Kića 1981. Da li je ovaj svedok sklon laganju, to je pravo pitanje?

 


Dve kolone "marica" dovoze optužene u Specijalni sud

Maša Banđur

 

Miljković: Svedok je rekao da je Belivuk radio kao konobar, u kom kafiću?

Vukićević: U kafiću na Banjici. Puno sam informacija posle dobijao, trebalo ih je sabrati.

Miljković: Juče je pominjao slike sa graničnog prelaza, ko mu ih je dao?

Vukićević: Pokojni policajac Milan Madžarević, ti si ga odlično znao.

Miljković: Juče je rekao da je neko dao pun gepek para Papiću, kom Papiću?

Vukićević: Goranu Papiću, 8.000 evra i 100 grama kokaina. Gruja ga je pratio tog dana i video je.

Miljković: Oko bombe koja je eksplodirala tog dana ispod "poršea", da li je video nekoga iz grupe?

Vukićević: Ne mogu da odgovorim, liči na malog Stošića, ali neću da okrivim čoveka.

Miljković: Nemoj da mi se obraćaš lično!

Sudija: Miljkoviću, jel vi rukovodite postupkom? Nastavite ako imate pitanja.

Miljković: Svedok je rekao da je vršio neku opservaciju 12. oktobra po Vračaru, vezano za Lazara Ilića?

Vukićević: Sudija, ne znam kako ovako priča, kao da ne čuje, a mlad je dečko. Nisam tako rekao. Taj Ilić mi se javio telefonom, preko Crnogorca, rekao mi je da Miljkovićev i Belivukov klan "hoće da me ubiju, pošaljite neke pare ako hoćete da vam dam informacije. 12. oktobra sam trebao da ubijem vašeg sina ispred Palate pravde, ja ću da vam kažem ko je organizovao ako mi pošalljete novac". Ja sam ga slikao telefonom, otišao sam u kopirnicu, i otišao u policiju. Sve te slike su sutradan objavljene u Blicu a taj čovek se više nije javio.

Miljković: Zašto baš pominje 12. oktobar?

Vukićević: Jer je toga dana Lazar imao suđenje.

Miljković: Jel prisustvovao suđenju?

Vukićević: Naravno da nije, nisam mu dao da ide. Ja sam toga dana odneo opravdanje u sud.

Miljković: Interesuje me gde se svedok nalazio od 7. do 11. avgusta 2020?

Vukićević: Ne bih znao.

 

14.50 - Otac ubijenog Lazara Vukićevića za govornicom

Milorad Vukićević, otac ubijenog Lazara Vukićevića, nastavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da odgovara na pitanja Marka Miljkovića, drugooptuženog pripadnika zloglasnog klana Veljka Belivuka.

Miljković: Imam predlog pre početka da se tzv. osetljivom svedoku ukine taj status. 
Sud je to odbio.

Miljković: Svedok je rekao da je njegov sin bacao skaj telefone na svakih deset dana, da li zna gde ih je nabavljao?

Vukićević: Ne bih znao, ali ih je koristio radi posla u Švedskoj gde je imao biznis sa automobilima.

Miljković: Da li je svedok video nekad neki od tih telefona?

Vukićević: Ne bih znao, ne razumem se u to. Nikad nismo pričali o telefonima, nego šta će da jede i tako to.

Miljković: Pominjali ste juče neke kačkete, automobile sa bosanskim tablama, kakve to veze ima sa nama?

Vukićević:  Ima, prepoznao sam ovog Budimira koji se mršti, to je bio 15. septembar. Čekali su Lazara da dođe, bila su još dva tri automobila koji su vršili prismotru. Bio je otvoren desni prozor, što je vrlo interesantno za 2.30 ujutru, bili su spremni da reaguju. Specifično je da je ova grupa automobile koristila ne da bi se vozila, kao normalni ljudi nego da bi činila zlo, kao sredstvo za izvršenje krivičnih dela.

Miljković: Da li svedok poznaje policajca Aleksandra Purkovića?

Vukićević: Ne lično, zašto bih ja poznavao nekog prljavog policajca.

Miljković: Kada ste se prvi put našli sa Purkovićem?

Vukićević: Ispred suda, kada je Lazar imao suđenje, pokušao je da me reketira.

Sudija Vinka Beraha: To je sasvim nebitno za ovaj postupak

Miljković: Da li poznaje Veljka Banovića i Filipa Koraća?

Vukićević: Ne, zašto bih?

Miljković: Kakve veze ima naša grupa sa navodnim postavljanjem bombe pod automobil 2017.?

Vukićević: To sam čuo u policiji od jedne časne policajke. Ovaj ovde je alfa i omega svega,

Belivuk je tu drugi čovek-konobarčić! Uporno pokušavaš da namestiš druge ljude, pa pominješ nekog debelog Džonija, kakav si ti to kriminalac?

Miljković: Kada smo se Lazar i ja videli u Pančevu, koje godine?

Vukićević: Mislim, 8. oktobra 2019. To mi je rekao jedan Lazarov drug

Miljković: Da li znate ko je taj Kapetan, kojeg je navodno pominjao Aleksandar Šarac?

Vukićević: Mile Radulović, ne znam kojem klanu je pripaao

Miljković: Da li je Lazar kontaktirao sa njim?

Vukićević: Nemam, ali sam čuo da je to veče kada je nestao rekao jednom drugu: Ako se ne vratim, da znaš da su me prodali Crnogorci!

Miljković: Da li je Lazar uzeo tada pun džak para i otišao da ubije nekog?

Vukićević: Ne

Sudija je prekinula raspravu.

Miljković: Rekli ste da je pokojni Ljubomir Marković Kića sa vašim sinom išao u vrtić?
 

Vukićević: Da, znali su se od detinjstva
 

Miljković: To je nemoguće po zakonu fizike, s obzirom da je Lazar rođen 1989., a Kića 1981. Da li je ovaj svedok sklon laganju, to je pravo pitanje?
 

Foto: Tanjug

 

 

14.45 - Sudsko veće ušlo u sudnicu

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih i njihovih advokata. Prvi je prisustvo u boksu za optužene, koji je staklom odvojen od sudnice ali i dela u kom sedi publika potvrdio Veljko Belivuk, zatim Marko Miljković, a potom i ostali optuženi.

 
14.39 Sudija proziva prisutne

Osim oca Lazara Vukićevića koji danas nastavlja da odgovara na pitanja, u sudnici su prisutne i oštećene Milena Ljepoja i Slavica Ljepoja Radovanović, koje su zamoljene da napuste sudnicu do momenta kada će da budu pozvane da daju iskaz.

Branilac Miloša Lukića Selaka zamolio je sud da njegovom branjeniku zabrana našpuštanja boravišta bude promenjena u zabranu napuštanja Republike Srbije, kako ne bi morao svaki put tokom suđenja da obaveštava sud da tokom dana suđenja ostaje u Beogradu.

Prisustvo u sudnici su potvrdili Milorad Vukićević, kao i sestra Milana Ljepoje, Milena, kao i udovica Slavica Ljepoja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija