• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.08.2023

14:53

Belivuk i Miljković sutra ponovo u sudnici! Očekuje se svedočenje porodica ubijenih i silovanog mladića!

printscreen

Vesti

Belivuk i Miljković sutra ponovo u sudnici! Očekuje se svedočenje porodica ubijenih i silovanog mladića!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi ispitivanjem svedoka oštećenih trebalo da se nastavi suđenje organizovaj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Kako Tanjug saznaje, sutra bi umesto saslušanja svedoka I.S. trebalo da bude saslušana supruga ubijenog Gorana Veličkovića i otac ubijenog Lazara Vukićevića.

Optužnicom se pripadnici grupe terete da su I.S. oteli, tukli i silovali u prostorijama na stadionu FK Partizan.

Suđenje grupi je, pored ponedeljka, zakazano i za utorak, kada je predviđeno saslušanje supruge i sestre ubijenog Milana Ljepoje, u četvrtak bi trebalo da svedoče supruga ubijenog Zdravka Radojevića i sestra ubijenog Nikole Mitića, dok bi u petak trebalo da svedoče majka i supruga Gorana Mihajlovića.

Foto: Insider / Public, Insider Miloš Rafailović

U ovoj mašini su završile žrve krvoloka

U postupku do sad su svedočili članovi grupe koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o delima koja je grupa počinila.

Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin nagodili su se na kazne zatvora od 18, 14 i 15 godina.

Na prethodnom suđenju 28. juna, Belivuk, Nebojša Janković i Nemanja Đurić otkazali su punomoćje braniocima, zbog čega je suđenje bilo odloženo i oni su sad dobili advokate po službenoj dužnosti.

- U međuvremenu, novi advokati trebalo je da se upoznaju sa dokazima iz spisa premeta i da budu spremni da učestvuju u nastavku suđenja, na kom bi trebalo da počnu da svedoče oštećeni, odnosno jedan mladić koji je prema optužnici silovan u prostorijama na stadionu Partizana, kao i roditelji i supruge ubijenih - rekao je za Kurir sagovornik upoznat sa predmetom i dodaje da je i pored toga što su novi branioci brzo postavljeni, već sredinom jula, nastavak sutrašnjeg suđenja neizvestan.

- Uvek postoji mogućnost da postavljeni advokati zatraže dodatni rok za pripremu, s obzirom da predmet ima više od 10.000 stranica. Osim toga, pitanje je i da li će se optuženi zaustaviti na ovom odlaganju, ili će izneti neki novi zahtev da se suđenje ponovo ne održi - objašnjava sagovornik Kurira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija