18.10.2023.

08:29

Foto: Shutterstock

Hronika

Detalji optužnice za jeziv zločin u Nišu! Presudio kumu, dok je otac sedeo i sve to mirno posmatrao

Strašan zločin odigrao se u iznajmljenom stanu u suterenu u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj otac i sin živeli sa kumom.

Otac i sin, Miodrag i Goran, optuženi su da su kao saizvršioci počinili krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu, za direktno ubistvo A.D. optužen je Miodrag dok se Goran tereti da je "drugom radnjom sa umišljajem bitno doprineo izvršenju krivičnog dela".

Sukob u iznajmljenom stanu počeo je svađom u trpezariji, a onda je Miodrag udario svog kuma A.D. pesnicom u glavu, navodi se u optužnici.

Informer

- Kada mu je A.D. u daljoj verbalnoj raspravi rekao "Je**m ti sve", okrivljeni je otišao do drugog dela te prostorije u kojoj se nalazi kuhinja i iz fioke doneo kuhinjski nož. Prišao je kumu i ubo ga direktno u srce - piše u optužnici.

Prema optužnici Goran se tereti da je "bitno doprineo izvršenju krivičnog dela" tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji "olakšao Miodragu da izvrši ubistvo".

- Dok je A.D. ležao na podu sobe i tražio pomoć, obraćajući mu se rečima "Zovi hitnu", ostavio ga je u takvom stanju, bez pomoći, te jednim peškirom brisao tragove krvi sa poda sobe, kreveta, unutrašnjih i spoljašnjih vrata sobe i drugih površina u sobi na kojima su se nalazili tragovi krvi - navodi se u optužnici.

Posle zločina Miodrag je pobegao, dok je njegov otac Goran pozvao Hitnu pomoć i prijavio nesrećni slučaj odnosno da mu se kum samopovredio.

Kada je na mesto događaja stigla Hitna pomoć, lekari su odmah obavestili policiju koja je pokrenula istragu i ubrzo utvrdila šta se stvarno desilo. Inače nož kojim je Miodrag presudio svom kumu nije pronađen.

Od hapšenja Miodrag se nalazi u pritvoru dok je njegov otac Goran pušten da se brani sa slobode.