30.10.2023.

14:05

Foto: Instagram

Hronika

Završena istraga o masakru Nermina Sulejmanovića! Ovo su dokazi, a saopštiće ih glavni tužilac u BIH

Naveli su da je sprovedena istraga i analiza pribavljenih dokaza o trostrukom ubistvu i tri pokušaja ubistva u Gradačcu 11. avgusta 2023.

- Pozivamo vas na zajedničku konferenciju za medije koju organizuju Kantonalno tužilaštvo TK i Uprava policije MUP-a TK koja će se održati u četvrtak 2. novembra 2023. godine u 12 sati - saopšteno je iz tužilaštva.

Na konferenciji će se medijima obratiti: glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i portparol tužilaštva Admir Arnautović.

Tema konferencije za medije su: sprovedene istražne radnje i analiza pribavljenih dokaza vezanih za trostruko ubistvo i tri pokušaja ubistva u Gradačcu od 11. avgusta ove godine.

U proteklom periodu su obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentovati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK pre, tokom i nakon pomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Da podsetimo, 11. avgusta Gradačac je potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović ubio je nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gde je ispred jednog kafića upucao Denisa Ondera, koji je bio u svom automobilu. Odatle je otišao do kuće Denisovog oca Džengiza, pucao mu u glavu i teško ranio njegovu suprugu Harisu.

Nakon toga Nermin je otišao na jednu napuštenu farmu gde je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.