14.11.2023.

13:00

Foto: www.mup.gov.rs

Hronika

Miljan Hofman polomio žrtvi nos i vilicu! Starijem bratu huliganu već se sudi zbog nasilja

U tom postupku tereti se da se 6. decembra 2021. posvađao sa jednim muškarcem, a potom počeo da ga udara rukama i nogama, pri čemu mu je naneo teške povrede.

Od batina koje je dobio od Miljana Hofmana, koji je inače bio šampion sveta u disciplini K1, pretučeni je imao prelome nosa, vilice, bio je sav u podlivima i modricama i oko mu je praktično bilo zatvoreno.

Osim toga, Miljan je 2021. u Novom Sadu bio osuđen za isto krivično delo na kućni zatvor.

Njegov brat Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu. Pred Okružnim sudom u Banjaluci bio je osuđen na godinu dana zatvora zbog otmice Nenada Jakovljevića iz Bijeljine 2018., ali je ta kazna zamenjena novčanom.

Obojica su sada uhapšeni u spektakularnoj akciji UKP-a, naočigled brojnih gostiju poznatog restorana. Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu negirali su krivicu, posle čega im je određen pritvor do 30 dana.

Javnosti su postali poznati pošto su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima se vidi kako maltretiraju radnike ugostiteljskih objekata, kao i dostavljača hrane.

Tužilaštvo je saopštilo da se oni sumnjiče za zlostavljanje i mučenje, kao i nasilničko ponašanje, te da će u daljem toku postupka saslušati oštećene i svedoke i nastaviti da prikuplja ostale dokaze kako bi se utvrdilo da li su počinili još neka dela.