11.12.2023.

13:13

Foto: printscreen

Hronika

"Bio sam preplašen, drogiran i pijan"! Otac monstrum se sramno pravdao u sudu, optužen da je ćerku držao zatočenu u stanu

Jasmina je staloženo govorila šta je policija zatekla u stanu u Mirijevu pošto je sa kolegama uša u ruinirani i smrdljivi stan u kojem je devojčica bila zaključana u kupatilu punom smeća.

Takođe, na današnjem ročištu, pre nego što je policajka počela sa svedočenjem, sudija je postavio pitanje okrivljenom Pašajliću, koje se odnosi na svedočenje njegove bivše emotivne partnerke I. L., koja je svedočila na prethodnom ročištu.

Sudija je pitao okrivljenog, "šta je on uradio kad je I.L. otišla iz njegovog stana".

Podsetimo, I. L. je ispričala da ju je Pašajlić danima držao zatočenu u stanu u Borči, da ju je tukao, a kada je ona uspela da pobegne, otišla je u policiju i prijavila ga za nasilje prema njoj, ali i otkrila da drži dete samo u stanu u Miriejvu.

- Dva puta je izlazila, a poslednji je donela cigare i otišla. Kad je odlazila rekla mi je "pošto sa tobom ne može drugačije, sad ćeš da vidiš". Ja inače imam bolest akutne nervoze i imao sam napad panike kd je otisla, uplašio sam se, znao sam da mi nešto sprema. Kad sam došao sebi otišao sam kod druga i tamo sam i uhapšen kasnije - rekao je Pašajlić, piše "Kurir".

Sudija: Zašto nije otišli kod svoje ćerke?

Pašajlić: Bio sam preplašen, drogiran, pijan, nisam znao gde je levo, gde desno.

Sudija: Što ste bili preplašeni?

Pašajlić: Zato što je I.L. opasna osoba.

Podsetimo, osmogodišnja devojčica je pronađena sama i zapuštena 24. marta ove godine u stanu svog oca Uroša Pašajlića u beogradskom nasellju Mirijevo.

Devojčica nije išla u predškolsko, nije išla u školi ni kod lekara, nije primila ni obavezne vakcine. Sada je zbrinuta u hraniteljskoj porodici.