• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

03.10.2023

12:19

"Ovo u vezi ćerke priznajem, ostalo ne"! Uskoro saslušanje oca iz pakla - malenu ostavljao u stanu samu bez hrane i vode

printscreen

Vesti

"Ovo u vezi ćerke priznajem, ostalo ne"! Uskoro saslušanje oca iz pakla - malenu ostavljao u stanu samu bez hrane i vode

Podeli vest

Uroš Pašajlić koji je optužen da je osmogodišnju ćerku ostavljao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane i vode, dok je on sa novom partnerkom živeo u Borči u četvrtak bi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu prvi put javno trebalo da iznese odbranu na optužbe.

Podsetimo, on se na prethodnom suđenju izjasnio samo da priznaje krivično delo u odnosu na ćerku, ali je odbacio optužbe partnerke I. L. da je i nju držao zatočenu u stanu u Borči i da je tukao.

- Što se tiče ćerke, priznajem. Ovo u vezi I. L. ne priznajem - rekao je kratko 8. septembra pred sudom.

Pašajlić je pokušao i da zapuštanje deteta, koje je policija pronašla u kadi stana, potpuno neuhranjeno, opravda korišćenjem narkotika koji su mu "pomutili svest".

Foto: Foto marica pašalić

 

Inače, njegov branilac je tada sudu dostavio i dokumentaciju iz Centra za socijalni rad u kojoj se navodi da se on odriče roditeljskog prava nad devojčicom.

Pašajlić je, podsetimo, uhapšen 28. marta i od tada je u pritvoru.

Za stravičan slučaj zanemarivanja deteta saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci, uspela da pobegne i ode u policiju.

Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutim, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu. Nažalost, to se ispostavilo kao tačno - podseća izvor.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Policijska službenica koja je odmah otišla u stan u Mirijevu po prijavi I. L. u svom svedočenju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, opisala je u kakvom je stanju zatekla devojčicu.

- Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se promolila devojčica koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu sa kapuljačom, donji deo trenerke, odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava. U kadi nije bilo posteljine, ležala je na nekoj krpi - izjavila je navodno policajka.

Foto: printscreen

 

Policija je odmah raspisala potragu za Urošem Pašajlićem, ali se on uspešno skrivao četiri dana. Pronađen je i uhapšen u stanu svog prijatelja na Karaburmi.

Inace, kako je Kurir pisao, kada je priveden na saslušanje u tužilaštvo, Pašajlić uopšte nije pitao za svoju ćerku niti njeno zdravstveno stanje.

Tužilaštvo je u optužnici sudu predložilo da Uroša Pašajlica za svako krivično delo osudi na maksimalnu kaznu, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija