• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2023

13:06

Otac iz pakla bez trunke kajanja priznao zlostavljanje ćerke! Uroš Pašajlić se na sudu odrekao roditeljskog prava!

printscreen

Vesti

Otac iz pakla bez trunke kajanja priznao zlostavljanje ćerke! Uroš Pašajlić se na sudu odrekao roditeljskog prava!

Podeli vest

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je u stanu u Mirijevu držao zatočenu ćerku (8), doveden je u pratnji zatvorskh stražara u Prvi osnovni sud u Beogradu u kom mu je danas počelo suđenje.

On je danas pred sudom samo kratko negirao da je tukao partnerku Ivanu L., ali je priznao da je u stanu u Mirijevu držao zaključanu ćerku.

Inače, njegov branilac je danas sudu dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se kako je rekao, navodi da "Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava".

- Ovo u vezi Ivane negiram izvršenje krivičnog dela, a što se tiče ćerke priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dete, za ženu ne - mirnim tonom je rekao pred sudom Pašajlic, posle čega mu je sudija rekao da će detaljnu odbranu izneti na sledećem suđenju zakazanom za 5.oktobar.

Branilac optuženog javio se za reč i pojasnio da Pašajlić ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dete, već samo opis.

Prethodno, Pašajlić koji ni danas kao ni na saslušanju u tužilastvu nije izrazio kajanje, izneo je lične podatke. Naveo je da je neoženjen i nezaposlen.

- Po zanimanju sam programer, završio sam srednju školu za veb dizajn u Hamburgu. Poslednje prebivalište mi je u Borči, ali ga vise nemam. Od imovine imam automohil krajsler, osuđivan sam davno, kada sam zbog smrti oca konzumirao marihuanu - rekao je Pašajlić.

Odbrana tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost

Inače i odbrana i tužilastvo su tražili da suđenje bude zatvoreno za javnost kada bude bilo reči o devojčici.

- Razmišljao sam, javnost za sada neće biti isključena sa suđenja - saopstio je svoju odluku sudija.

Zastupnica Pašajlićeve ćerke, istakla je imovinski zahtev.

Pašajlić je kroz hodnik suda sproveden u sudnicu u pratnji jednog stražara, u crvenoj majici, patikama i farmerkama.

On je bez ikakve reakcije prošao kroz hodnik, sa lisicama na rukama iza leđa.

Partnerka Ivana odala lokaciju zatamničenog deteta

Osim za držanje deteta zaključano u stanu, Pašajlić je optužen i da je na drugoj lokaciji, u drugom stanu takođe zatvorenu držao i fizički maltretirao partnerku Ivanu L.

Kada je uspela da mu pobegne, kako se navodi u optunžici Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu, Ivana L. je otišla u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ima ćerku koja je u stanu u Mirijevu sama.

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu devojčicu, kako sedi u kadi.

- Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava - ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Dete je odmah prebačeno u bolnicu, i na sreću se oporavilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija