23.12.2023.

10:19

Foto: mup/društvene mreže

Hronika

Opljačkano "oprali" zidanjem vila i kupovinom luksuznih stanova! Od Ljubomira Romanova i njegove familije oduzeta imovina vrtoglave vrednosti

Kako novosti.rs saznaju Romanov poseduje vilu od 614 kvadrata na Vračaru, luksuzni stan od 174 kvadrata u Beogradu na vodi sa garažom, kao i vilu sa bazenom u Obrenovu koja navodno ima 80 kavdrata, iako je evidentno da je bazen barem duplo veći od toga.

Ovo je samo deo imovine koje pripadnici kriminalne grupe Romanov poseduje, a veruje se da novac stečen pljačkom koristili i za kupovinu luskuznih automobila, među kojima su "ferari", porše" najskuplji modeli "audija" i "golfova.

U ovom trenutku istraga se vodi protiv Romanova, koji se ranije prezivao Radosavljević, njegove supruge, sina i bliskih rođaka. Njega britanska policija sumnjiči za seriju pljački kuća bogataša u Londonu, a među opljačkanima je Frenk Lampard, bivši engleski fudbaler, zatim pokojni Višaij Šrivadanapraba, bivši vlasnika FK "Lester" i Tamara Eklston i ćerka bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona.

Inače samo u jednoj od ovih pljački plen je bio čak 26 miliona funti.

- Tokom pretresa kuća pripadnika ove grupe pronađeni su vredni komadi nakita sa dragim kamenjem, ali i vredni ručni časovnici, zlatni nakit, drago kamenje - objasnio je izvor iz istrage koji je dodao da britanska policija proveri da li su pojedine dragocenosti deo plena ukraden u ovoj zemlji. 

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK) privremeno je zaplenjena imovina ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Srpska policija i JTOK istražuju i nove tokove prljavog novca, jer se sumnja da je mnogo više para oprano od onih za koje se veruje da potiču od pljački bogataša u Londonu.

Podsetimo tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ljubomira Romanova, koji se  do 2019. godine prezivao Radosavljević, Milke Radosavljević (69), Entonija Radosavljevića (20), Biljane Radosavljević, Irene Radosavljević (42), Roberta Konovalov Radosavljevića (40), Laure Radosavljević (33) i Mirka Nikolića (26), zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranja novca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, kao i skupocena vozila.

Uhapšenima u Srbiji je određen pritvor do 30 dana, a postupak se vodi i protiv Biljane Radosavljević i Roberta Konovalova Radosavljevića, koji nisu dostupni našem organima, jer trenutno služe kaznu zatvora u Švajcarskoj.