18.01.2024.

19:08

Foto: printscreen/pixels

Hronika

Šok! Doktor iz Sremske Mitrovice se sam prijavio policiji

12. januara 2024. u porodilištu u Sremskoj Mitrovici dete je rođeno mrtvo, majka je zadobila povrede, a ni policija ni tužilaštvo nisu obavešteni o tome.

Brat porodilje na društvenim mrežama optužuje lekara da je kriv za tragediju - porađao ju je 10 sati, navodno joj je polomio rebra, zbog čega je i dete rođeno mrtvo

Lekar sad dolazi samoinicijativno u policiju da prijavi to sa društvenih mreža, jer se oseća ugroženo.

Nakon uzimanja izjave, policija će ići u porodičište da izvrši provere i da li je vršena klinička obdukcija. Sledi dalji rad i istraga.

Podsetimo, Marica je primljena u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica 11. januara, bez bolova, jer je nedelju dana premašila termin porođaja. Marica je otkrila šta se dogodilo 12. januara. Doktori su odlučili da je upute u salu za porođaj i da joj uključe indukciju kako bi se izazvale kontrakcije i porođaj ubrzao, a na smeni je u tom trenutku bio ginekolog-akušer čije je ime poznato redakciji.

Sestrice su videle da ne mogu prirodno da se porodim. On je rekao da će mi uraditi carski rez u 17 sati, ali ja sam ga čekala još sat dok se nije pojavio. I tada mu sestre kažu da se ne dešava ništa, da ne mogu da se otvorim, ali je on insistirao da se sve nastavi "svojim tokom". Beba je bila mnogo visoko i nije mogla da se spusti u karlicu, a ja sam se otvarala presporo, otprilike pola centimetra na sat - vidno potresena priča majka bebe za Informer.

- Stavio mi je ruku na usta, uvrtao ruke, pretio mi je da će mi izbiti zube - rekla je neutešna Marica i dodala:

- Vređao me je i po nacionalnoj osnovi, a rekao mi je i da će me udariti i da ću imati dve lobanje. 

Kako nam je dalje kroz suze pričala dvadesetsedmogodišnja majka, doktor je potom "skočio na stomak" i pokušao da izgura bebu, ali se ona zaglavila u porođajnom kanalu.

Ja sam u tom trenutku izgubila svest i dobijala sam kiseonik, a beba je ostala zaglavljena. Meni je od tog pritiska slomljeno rebro, a beba se ukakila i udahnula je mekonijum. Mogla je da udahne, ali nije mogla da izdahne vazduh i srce joj je stalo u 23.05 - ispričala nam je.

Nakon jezivog horora koji je ova mlada majka doživela rekla nam je i da joj se bolnica zvanično nije obratila, a da papirologiju iz Novog Sada još uvek čeka.

- Ne, doktor se nije pojavio. Posle porođaja ja njega uopšte nisam videla - drhtavim glasom govori.