27.01.2024.

13:07

Foto: D.K.

Hronika

Podignuta optužnica protiv oca iz Pirota koji je sinu (2) u grlo sipao kiselinu! Za pokušaj ubistva preti mu 15 godina zatvora

Ocu M.J. se stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju i zaprećena je kazna zatvora do 15 godina. 

- Obaveštavamo vas da je Više javno tužilaštvo u Pirotu protiv M.J. iz Pirota zbog krivičnog dela pokušaj ubistva podiglo optužnicu koja je trenutno u fazi preispitivanja pred Višim sudom u Pirotu - kažu u pirotskom tužilaštvu. 

Do porodične drame koja samo pukom srećom se nije završila tragično, došlo je na "Vašarištu" na nekoliko kilometara od centra Pirota.

Kobnog 3. jula 2023. godine u večernjim satima otac se vozilom doveza sa detetom do "Vašarišta" gde u tom trentuku nije bilo ljudi, a onda je prvo mališanu grunuo bocu u usta ali je dete trglo glavu, pa se kiselina prosula i povredila mu lice, a onda je M.J. popio kiselinu i zadobio teže povrede.

Informer

I otac i sin su prvo zbrinuti u Opštoj bolnici u Pirotu odklae su transportovani na lečenje u Niš. Otac je bio životno ugrožen zbog teških povreda jednjaka i želudca dok je dečak bio u stabilnom stanju.

Mališan je u bolnici bio deset dana na lečenju, dok je otac ostao nešto duže. 

O motivima pokušaja ubistva istražni organi se nisu oglašavali, a dramu nije želela da komentariše ni porodica M.J.

Prema nezvaničnim informacijama do drame nije došlo zbog teške metareijalne situacije kako se u prvom trenutku spekulisalo već zbog poremećenih porodičnih odnosa, odnosno nesuglasica koje su imali M.J. i njegova supruga.