28.01.2024.

09:43

Foto: Shutterstock/Pexels

Hronika

"Ubi me, ubi me..."! Godišnjica mafijaškog ubistva ovog muškarca

Naime, tog kobnog dana 28. januara 2015. godine oko 11 sati, dok je Milanović bio u garaži i pokušavao da isparkira automobil, napadač ga je sačekao. Navodno, oni su se posvađali, a potom i potukli ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Jurija Gagarina broj 60 u novobeogradskom Bloku 63. Miloš je potom pokušao da pobegne i otrčao do stepenica, ali ga je napadač stigao i pucao u njega iz pištolja i to u leđa.

Teško ranjeni mladić i dalje je pokušavao da se spase, ali je ubrzo pao na trotoar i preminuo, dok je ubica pobegao. Očevici su začuli svađu i buku, a zatim i jauke: "Ubi me, ubi me“!

- Pogledao sam kroz prozor i video momka kako sedi na betonu preko puta ulaza u zgradu. U prvi mah mi se učinilo da je taj mladić pijan, jer se teturao čak i dok je sedeo. Onda je ustao, prešao nekoliko metara, a potom pao. Komšije su tada pozvale policiju i Hitnu pomoć. Videli smo i mladića, koji je istrčao iz ulaza. Moguće da je to bio ubica - ispričao je stanar zgrade u Novom Beogradu.

Informer

 

Inače, ubijeni muškarac je rodom iz Užica, a sa porodicom je živeo u zgradi ispred koje je ubijen. On je, navodno, odranije poznat policiji zbog droge i nedozvoljenog držanja oružja. 

Miloš je u Novom Beogradu, kako se pričalo, držao kafić ispred koga je tri godine ranije ubijen Vujadin Pejanović, zvani Vule Balavi. U to vreme, međutim, Milanović nije bio vlasnik tog lokala.

Suze majke i brata

Na licu mesta bili su i Milanovićeva majka i stariji brat. Oni su plakali, dok su im komšije izjavljivale saučešće.

Ubrzo posle ubistva, na mesto zločina stigao je i vrh beogradske policije, na čelu sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem.

Neposredno posle ubistva Milanovića mediji su pisali da je on ubijen u obračunu bandi za prevlast na narko-tržištu.

Budući da zločin nije rasvetljen ta pretpostavka ostala je do danas.