13.02.2024.

14:08

Foto: Foto: Informer, Društevene mreže/printskrin

Hronika

NIKAD VIĐENE! Fotografije Koste K. sa ekskurzije! Stoji sa strane, zamišljen, ali jedna stvar budi sumnju

Dečak je tamo na veštačenju, a svakodenvno su sa njim dva čuvara. 

Kosta K. je u januaru prošle godine boravio na istoku Francuske u mestu Žeks, sa grupom svojih vršnjaka iz razreda, od koje je neke samo četiri meseca kasnije usmrtio.

Na fotografijama uslikanim u Francuskoj se može primetiti da je grupa koja je učestovala u jezičkom kampu, bila vrlo aktivna, pa su svaku priliku koristili da obiđu lokalne znamenitosti ali i da uživaju u tamošnjim specijalitetima.

Ono što posebno privlači pažnju, jeste to što je dečak-ubice na svakoj fotografiji izolovan od ostatka ekipe, u kojoj je bila i pokojna E.K. koju je ovaj dečak upucao 3. maja zajedno sa još osam učenika i čuvara škole.

Takođe, on na većini fotografija drži ruke u džepovima, a u bioskopskoj sali je uslikan kako gleda u telefon, dok ostala deca poziraju sa osmehom, piše Republika.

Na slici koja je uslikana u toku ručka, dečak ubica sedi na čelu stola i pozira, do su oko njega ostale devojčice.

Jedan od organizatora jezičkog kampa u mestu Žeks, nakon tragedije koja je potresla Srbiju se oglasio i prisetio ekipe u kojoj je bio i Kosta, a koja je krajem januara boravila u Francuskoj.

- Skrhan bolom i još uvek u šoku izazvanim nemilim događajem, kojim su ugašeni mladi životi, nevine dece, a mnogi roditelji pokriveni velom večne tuge, 3. maj ćemo proglasiti danom žalosti. Neka nasmejana lica sa fotografija iz januara se sada smeju u raju, neka im je pokoj duši - između ostalog je napisao organizator.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta K. uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Informer

 

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.