• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2024

13:00

Čedomir Jovanović u suzama o masakru u Ribnikaru i suđenju veka! Majka dečaka ubice ponašala se u sudu kao da je došla na pozorišnu predstavu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Čedomir Jovanović u suzama o masakru u Ribnikaru i suđenju veka! Majka dečaka ubice ponašala se u sudu kao da je došla na pozorišnu predstavu! (VIDEO)

Podeli vest

Juče je u u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje, Miljani i Vladimiru, roditeljima, Koste K. koji je, 3. maja, ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar", na Vračaru. Naredno suđenje je zakazano za 1 mart. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su lider LDP-a Čedomir Jovanović i novinar Informera Nenad Matejić.

Na prvom ročištu,  Miljana i Vladimir su se izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice, a otac je između ostalog rekao da se ne oseća krivim jer je počino prekršajno delo, a ne krivično.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović na samom početku istakao je da se njegov utisak o svemu ovome nije promenio od maja kada se zločin i dogodio.

Foto: Masha Bandjur

Čedomir Jovanović

-Ja ne mogu da shvatim to i mislim da nisam usamljen u tome. Mislim da niko od nas ne može da se pomiri sa  tim što se desilo. Postoje neke stvari koje čovek ne može da racionalizuje. Gledam to suđenje koliko moram i trudim se da ne čitam ništa. Sva deca nose te ožiljke i to će ostati za ceo život. Moja ćerka je napisala dve pesme. Prvu je napisala tog dana, a drugu posle dve ili tri nedelje. Druga je napisana iz tog dečjeg pogleda na svet. Nemam snage da komuniciram sa roditeljima ubijene dece. Ribnikar je fantastična škola. To je škola za primer: psiholog, pedagog, vrhunski profesori, policajac, pa i taj nesrećni domar koji je poginuo radeći svoj posao. Nisam sposoban da tražim propust u sistemu. Lekari koji su razgovarali sa Kostom su šokirani tim karakterom i načinom na koji on razmišlja. Siguran sam da bi profesori reagovali da su nešto primetili- rekao je Čedomir Jovanović.

Novinar Informera Nenad Matejić rekao je da je ovaj zločin je bio potpuno nezamisliv. 

Foto: Tanja Andric

Nenad Matejić

-Počelo je konačno i krivično ročište. Desio se stravičan zločin gde je jedno dete ubilo drugu decu iz samo njemu znanih razloga. Tu su roditelji koji su izgubili svoju  decu. Svi znamo da je zločin strašan, ali ljudi koji imaju decu ne mogu ni da pomisle ovako nešto. Pojavili su se roditelji sa slikama svoje ubijene dece. Pojavila se i majka ubice. Mogli smo i očekivati njeno ponašanje koje je bilo hladno i bez i kakve empatije. Činilo nam se da je ova žena kao da je došla na pozorišnu predstavu. Suprug Vladimir dovezen je iz pritvora. Otac je bio uhapšen odmah. Optužen je za nemar: da je sina učio da puca i  da je omogućio svom detetu da izvrši zločin. Majka Miljana uspela je da dođe do njega da ga zagrli i poljubi. Svi su to protumačili kao da njima nije žao ubijene dece, već im je samo žao njihove situacije. Više nego čudna porodica- rekao je Nenad Matejić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Haos u Teksasu je namerno napravljen "cirkus"! Amerika je duboko licemerna država! (VIDEO)
Live TV

Haos u Teksasu je namerno napravljen "cirkus"! Amerika je duboko licemerna država! (VIDEO)

Svet je na ivici trećeg svetskog rata, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp. On je govorio o napadima na američku bazu na Bliskom istoku. Prema njegovom mišljenju, da je on bio predsednik Sjedinjenih Država, do tih napada ne bi došlo. O tome da li Bajden gubi kontrolu, “Božijoj vojsci” koja je krenula ka Teksasu i drugim dramama i na području evropskih žarišta poput Francuske u "Info jutru" razgovarali smo sa Slobodanom Dimitrijevićem predsednikom srpsko-ruskog pokreta i Stanislavom Sretenovićem sa Instituta za savremenu istoriju.

31.01.2024

10:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija