• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2024

09:21

Zdravstvo je prioritet Vlade Republike Srbije! Ogromna ulaganja u domove zdravlja, bolnice i kliničke centre u svim gradovima naše zemlje! (VIDEO)

Informer

Live TV

Zdravstvo je prioritet Vlade Republike Srbije! Ogromna ulaganja u domove zdravlja, bolnice i kliničke centre u svim gradovima naše zemlje! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević bio je u Vranju gde se završava izgradnja Opšte bolnice. Građani Vranja će dobiti objekat koji će im omogućiti zdravstvenu negu najvišeg mogućeg kvaliteta. Gost "Info jutra" bio je ministar Blagojević koji je govorio o značaju ulaganja u ovaj objekat.

Predsednik Vučić održao je hitan sastanak sa ministrima povodom toga što Priština od 1. februara planira da ukine dinar na Kosovu i Metohiji.

Ministar za javana ulaganja Marko Blagojević prokomentarisao je na samom početku ovu situaciju na Kosovu i Metohiji.

-Očigledno se postupa izvan plana, a to ne može da doprinese smirivanju tenzija, već će imati sasvim suprotan efekat. Sve to se radi suprotno preporukama međunarodne zajednice. To nije potez koji može da doprinese daljem toku razgovora koji se vode između predstavnika Srbije i privremenih institucija u Prištini- rekao je Blagojević.

Foto: Masha Bandjur

Marko Blagojević

On se osvrnuo i na ogromna ulaganja u zdravstvo koje je bilo nezamislivo pre 12 godina.

-Vranje i svi drugi projekti koji su završeni, koji su u toku i koji su u pripremi. Zdravstvo je nesumnjivo prioritet Vlade Republike Srbije. Kvalitet pružanja zdravstvene nege smatra se izuzetno važnim. Vranje je samo jedan od projekata. U ovom trenutku se radi na opštoj bolnici u Kikindi. Završava se izgradnja prelepog objekta opšte bolnice Prokuplje. Taj posao započe je pre četrdeset godina. Sem Prokuplja, radi se i bolnica u Leskovcu, ali i dečja poliklinika u Zaječaru. Opšta bolnica u Novom Pazaru dobiće status KBC-a. Ulažu se velika sredstva u obnovu objekada primarne zdravstvene zaštite, odnosno u domove zdravlja. Do sada imamo zavrđenih 90 domova zdravlja- rekao je Blagojević.

Ministar je prokomentarisao i to da je trenutno naša država izuzetno ekonomski jaka, što nam je upravo omogućilo sava ova, ali i druga ulaganja.

-Mere koje su preduzete su dale takve rezultate da je sada moguće govoriti o ovakvim investicijama o kojima sam govorio. Takve investicije bile su nezamislive pre 12 godina. Ekonomska snaga koju imamo omogućava nam ova ulaganja koja imamo sada. Ranije smo samo sanjali o Tiršovoj 2. Ulaže se i u porsvetu i u druge sektore. Osim ekonomske snage, snaga države meri se i snagom njene vojske- rekao je Blagojević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija