• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2024

09:00

Priština bi da ukine Telekom Srbiju na KiM! Skandalozna kazna za naše operatere potpuno je nezakonita! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Priština bi da ukine Telekom Srbiju na KiM! Skandalozna kazna za naše operatere potpuno je nezakonita! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon posete Vašingtonu, generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u ponedeljak je boravio u Prištini gde je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice. Povod su sve veći pritisci vlade Aljbina Kurtija na MTS, ćerku-firmu Telekoma na Kosovu i Metohiji, koja tamo radi u skladu sa Briselskim sporazumom i lokalnim propisima i čije usluge koristi više od 30.000 pre svega srpskih domaćinstava. Gost "Info jutra" bio je Vladimir Lučić koji je ispričao kako je tekao ovaj razgovor.

Kosovska Agencija za zaštitu konkurencije  kaznila je preduzeće MTS d.o.o. novčanom kaznom od preko 1,5 miliona evra za navodno nezakonito preuzimanje kablovskih operatora.

Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija istakao je da je ovo novi napad Kurtijeve administracije.

Foto: Masha Bandjur

Vladimir Lučić

-Oni su još u avgustu hteli da nas ugase. Ali, kada im je ta odluka poništena, krenuli su na plan B, a to je da ograniče naše poslovanje. Ta kazna, ne samo da nije legalna, već je i preterana. Glavni cilj te kazne je da mi prijavimo te kablovske operatere, kako bi nam ih oni oduzeli. Mi smo kupili najveće kablovske operatere koji su u tom trenutku poslovali. Oni probaju, jednom vrlo čudnom odlukom da nam uzmu ta četiri kablovska operatera. Naš rad je definisan Briselskim sporazumom. Priština krši sopsvene zakone i krši Briselski sporazum. Ako ovako tretiraju Telekom, kako će onda bilo kakvu tačku sporazuma da tretiraju? Bilo je nekoliko slučajeve gde oni evidentno krše sopstvene zakone- rekao je Lučić.

On je objasnio da se sa napadima na Telekom uvek kreće pred praznike, kako bi se otežala komunakacija sa Briselom.

-Ja sam optimista. Veliki argumenti su sa naše strane. U decembru je bila jedna njihova inspekcija sa policijom i dugim cevima. To je vid zastrašivanja radnika za koji smo mi tražili da mora da prekine. Oni su tom prilikom čak tražili da nekoliko sati budu tamo sami. Naravno, oni ništa nisu našli. Pokušavaju da nam iskopaju bilo šta. To je kontinuirani pritisak na nas. To je takođe nepoštovanje Briselskog sporazuma- rekao je Lučić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17