19.02.2024.

10:28

Foto: Printscreen, Foto: Zoran Sinko

Hronika

Svedoči majka devojčice pronađene u kadi na Zvezdari: Nastavlja se suđenje Urošu Pašajliću

Naime, Nevena T., majka sada devetogodišnje devojčice koju je, kako se sumnja, otac Uroš Pašajlić  zlostavljao i zanemario,  trebalo bi da svedoči danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. 

Nakon što se nije pojavila na prošlom ročištu sudija je naveo i da će se pozvati svedoka kod koga se okrivljeni krio nekoliko dana pre nego što je uhapšen.

Podsetimo, Nevena T. je u istrazi izjavila da šest meseci pre nego što je devojčica zatečena u jezivom stanju u kadi stana u beogradskom naselju Mirijevo u martu, dete nije videla. 

Informer

 

Kako je objasnila da je znala sve to sigurno bi slučaj prijavila policiji.

Ona je tada objasnila da je sa Urošem u braku bila od 2010. do 2015. i da im je dete po rođenju oduzeto, jer je ona bila osuđivana za nasilje u porodici prema svojoj majci. Sud je, kako je tada objasnila, odlučio da starateljstvo na devojčicin "treći ili četvrti rođendan dodeli ocu".

Informer

 

Kako smo ranije objavili devojčica je bila zaključana u stanu duži vremenski period. Jeziv slučaj otkriven je u martu prošle godine kada je policija, po prijavi Pašajlićeve devojke, ušla u stan i iznemoglu i neuhranjenu devojčicu pronašla u kadi okruženu smećem. 

Devojčica je potom prebačena u bolnicu. Nakon oporavka data je na usvajanje i sada srećno živi u normalnoj porodici.