18.03.2024.

15:06

Foto: MUP Srbije

Hronika

Akcija u Čačku! Evo koga je policija kaznila i zbog čega

"Patrola je u Gospodar Jovanovoj ulici zaustavila četrdesetsedmogodišnjeg vozača "folksvagena" sa 2,35 promila alkohola u organizmu, a u Ulici kneza Miloša četrdesetogodišnjeg muškarca koji je upravljao "sitroenom" pod dejstvom amfetamina" navodi se u policijskom saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Informer

Podsetimo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima otkrili su 32.151 prekršaj prilikom kontrole 69.285 vozila.

"Ova akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 7.263 vozača i 2.022 putnika u vozilima, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisana 374 učesnika u saobraćaju, a 110 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima" piše u saopštenju MUP.