• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

18.03.2024

13:39

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Napisano je ovoliko kazni

MUP Srbije

Vesti

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Napisano je ovoliko kazni

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima otkrili su 32.151 prekršaj prilikom kontrole 69.285 vozila.

"Ova akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 7.263 vozača i 2.022 putnika u vozilima, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisana 374 učesnika u saobraćaju, a 110 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima" piše u saopštenju MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom skreće pažnju da je nekorišćenje sigurnosnog pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji i da je u toku prošle godine svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika u vozilu koristilo sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode.

Foto: tanjug/mup srbije

Ilustracija

 

"Inače, prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, sigurnosni pojas na prednjim sedištima koristi 84,3 odsto vozača i suvozača, dok na zadnjem sedištu sigurnosni pojas koristi svega 19,3 odsto putnika" navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa merama pojačane kontrole na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija