27.03.2024.

16:14

Foto: MUP

Hronika

Od prodaje droge i oružja gradili nekretnine! Prljavi novac slali autobusima iz Danske!

Osumnjičeni Predrag Dragović i Pejković su na saslušanju negirali krivicu, dok se Stevanović branio ćutanjem. Javni tužilac je potom predložio sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na sve odredi pritvor, saopšteno je iz Tužilaštva.

MUP je ranije danas saopštio da se kriminalne grupa sumnjiči da je od 2019. do marta 2021. na teritoriji Danske organizovala nabavku i prodaju oko 770 kilograma droge, pretežno kokaina, kao i vatrenog oružja i municije različitih vrsta i kalibra. 

Na taj način "zaradili" su oko 2.667.000 evra. Ovako stečenim novcem kupovali su i gradili nekretnine u Srbiji i finansirali luksuzan način života.

Novac zakopan u zemlji

Deo novca za koji se sumnja da potiče od krivičnih dela, podsetimo, pronađen je zakopan na posedu majke braće Miladinović.

Pretresom stanova osumnjičenih, takođe je pronađena i oduzeta veća količina nakita, luksuznih ručnih satova, umetničkih slika, antikviteta, novac različitih valuta, zlatne poluge, oružje, poslovna dokumentacija i drugi skupoceni predmeti.

Predistražni postupak vođen je u koordinaciji sa nadležnim organima Danske. Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine droge i oružja na teritoriji te države, osumnjičeni su slali autobusima danskog autoprevoznika "Top turist" u Srbiju.

U Beogradu su, navodi se u krivičnoj prijavi, osnovali Privredno društvo "Fabula arte" preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje i izvođenja radova na nepokretnostima.

Inače, Nikolina Dragović nedostupna je pravosudnim organima, dok su braća Miladinović uhapšeni u Danskoj.