10.04.2024.

14:17

Foto: printscreen/Informer

Hronika

Ponuđeno više od pola miliona evra: Odbrana optuženog za ubistvo Blaža Đurovića traži da on bude pušten iz pritvora

Reč je o nekretninama, vrednim blizu 600 hiljada evra, koje poseduju Veskovićeva najuža porodica i rodbina.

On je u pritvoru od trenutka hapšenja i između ostalog, kako tvrdi, narušeno mu je i zdravlje.

Na današnjem pretresu, podsetimo, Vesković je ponovio da je nevin i da je u trenutku kada je Đurović ubijen u Beogradu, on bio na Kosovu. Nakon toga, u sudnici su pregledani snimci sa mesta ubistva i samog trenutka pucnjave, kao i određena foto-dokumentacija.

Informer

 

Za ubistvo Đurovića koje se dogodilo u martu 2018. godine, osim Veskovića, optužen je i Nemanja Ivanov, kojem je sud prošlog meseca ukinuo zatvorski i zamenio ga za kućni pritvor uz nanogicu.

Podsetimo, Blažo Đurović ubijen je 10. marta 2018. godine. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Sledeći pretres zakazan je za početak novembra.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29. projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil. Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je navodno bio povezan sa "kavačkim" klanom, zbog čega je policija proveravala da li je on još jedna u nizu žrtava u ratu crnogorskih narko-klanova, objavili su nakon ubistva crnogorski mediji.

Informer

 

Prema izvorima iz podgoričke policije, ubijeni Đurović je rodom iz Crne Gore, i to iz Bara, ali se njegova porodica pre više godina preselila u Beograd.

- Postoje izvesne indicije da je Blažo Đurović bio blizak sa beogradskim ogrankom kavačkog klana, čiji su članovi u sukobu sa drugom crnogorskim klanom, škaljarskim. Sumnja se da je on bio zadužen za iznude i uterivanje dugova za "kavčane" - pisali su crnogorski mediji.