27.04.2024.

18:40

Foto: Fejsbuk

Hronika

Neutešna majka ubijenog Dače: "Noću pričam sa tvojom slikom i molim se da mi dođeš u san"

Ovim rečima opisala je svoju patnju u objavi na društvenim mrežama Danijela Vujić, majka ubijenog Dalibora Todorovića, koji je mučki ubijen 4. maja prošle godine u masakru kod Mladenovca.

Na današnji dan održan je pomen njenom stradalom sinu, uz zajedničke fotografije u zagrljaju sa njim, podelila je svoju tugu i neopisivu bol koju proživljava otkad je ostala bez svog Dače.

Proklinje svako proleće

- Sine moj jedini, nikada neprežaljeni. Pišem ti ovo pismo u nadi da ću ti ga ja doneti i sa tobom zajedno pročitati. Nekada sam volela mesec maj, to proleće gde sve cveta i priroda se budi, ali od 4. maja 2023. godine ne volim i proklinjem svako sledeće proleće koje mi te uze i vratiti više neće. I svaki naredni neće postojati, jer je uzeo moje zlato. Sine moj, evo već godina će kako nisi sa nama, u kući našoj ništa se promenilo nije, samo tišina i tuga koja se kućom vije i slike sa kojima razgovaram često - napisala je neutešna majka.

Informer

Mural posvećen Daliboru Todoroviću

I njene sledeće reči, upućene sinu, prepune su bola i suza:

- Soba ti je ostala ista, sve onako kako si ostavio to veče, samo uđem da obrišem prašinu i osećam suzu koja mi niz obraz teče, dok se u njoj tvoj miris širi, i ja uđem na kratko da ti poželim dobro jutro i laku noć i to radim svako veče, kako bi se tvoj miris u sobi mogao sačuvati tako, zato ti sine u sobi ostajem vrlo kratko. Još se u ormaru oseća tvoj miris, kao da si među stvarima, jedini sine moj.

Pretužna Danijela zatim pominje i emocije Dačinog oca i sestre:

- Sine moj, tata ti nikada od te noći u sobu ušao nije, od tuge ne može ući, ne može da zamisli kad ti otvori vrata da iz te sobe nikada neće čuti 'tata'... A sestra ti tuguje, svoju tugu piše, tebi sve pesme posvećuje i često te sanja, sa tobom priča u snu i sutradan zove da san prepriča nama. Za tobom svi patimo i svima nam teško pada, jer onaj tvoj smeh i glas nećemo čuti nikada... Ja ti ne idem nigde i stalno sam kući, ili sam kod tebe na grobu, i stalno kažem kako moje srce od tuge te noći nije moglo zbog tebe pući. A noću sa tvojom slikom pričam i molim te da mi dođeš u san, jer od te noći kad sam izgubila tebe, za mene je svaki dan bezvredan i nebitan.

Održani pomeni za sve žrtve

Podsetimo, jutros je najpre održan pomen u Malom Orašju, na mestu gde su pobijena šestorica mladića - Petar Mitrović (30), Nemanja Stevanović (21), Lazar Milovanović (20), Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanović (17) i Nikola Milić (15), i gde se sada nalazi spomenik u njihovu čast.

Samo sat vremena kasnije, parastos za žrtve iz Dubone služio se u crkvi Svetog Simeona Stolpnika, a potom i na seoskim grobljima. I na ovom mestu okupio se veliki broj meštana, uz porodice i bliske prijatelje stradalih, Dalibora Todorovića (25), Milana (21) i Kristine Panić (19).

Njihov ubica Uroš Blažić (21) nalazi se u pritvoru i uskoro bi trebalo da mu počne suđenje.