12.05.2024.

21:02

Foto: MUP Srbije/tanjug

Hronika

Određen pritvor Vračarcima! Pripremali likvidaciju Luke Bojovića?

Pritvor je prema okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenom N. P. pritvor određen i iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, tj. usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kaže se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Informer

Okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, okrivljenom N. P. i izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom M. I. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika.

Prema saopštenju Višeg suda u Beogradu, protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, kako je Informer već pisao, svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, osim B. P. koji je negirao izvršenje krivičnog dela. 

Navodno, kako su neki mediji preneli, sumnja se da su članovi ove grupe pripremali atentat na Luku Bojovića.