• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sedam

23.03.2024

21:04

Ovo su sestre Luke Bojovića: Starija je slikarka, a mlađa je stasala u lepoticu

Društvene mreže

Vesti

Ovo su sestre Luke Bojovića: Starija je slikarka, a mlađa je stasala u lepoticu

Podeli vest

Marija i Maša sestre su Luke Bojovića i ćerke omiljenog direktora Beogradskog ZOO vrta Vuka Bojovića. Luka Bojović ima dve sestre čije svako pojavljivanje izaziva potres u javnosti.

Starija Marija, slikarka po vokaciji, svojevremeno je bila udata za Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan. Druga je Maša Radović, diplomirani pozorišni reditelj, novinar, autor i voditelj emisije “Maša i…”.

Marija Bojović rođena je 1979. godine u Beogradu. Kao i Luka potiče iz braka pokojnog direktora Beogradskog zoološkog vrta Vuk Bojović i Anđelke. Iz braka sa Anđelkom, Vuk je pored Marije, dobio je i sinove Luku i Nikolu, koji je ubijen 29. aprila 2013. godine.

Starija Vukova ćerka diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu 2003. i magistrirala 2007. u klasi profesora Jovana Sivačkog. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2004. i ima status samostalnog umetnika. Radila je u Upravnom odboru ULUS-a 2009-2010. Izlagala je na više od 20 kolektivnih, ali i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se ikonopisom i ilustrovanjem knjiga.

U drugom braku, sa novinarkom Vesnom Radović, Vuk je dobio ćerku Mašu, njegovo najmlađe dete koje je izraslo u pravu lepoticu.

 

Sa svojim pratiocima na društvenim mrežama Maša često deli fotografije uslikane tokom njenih intervjua sa poznatim ličnostima, prvenstveno glumcima i političarima.

Ljubav prema životinjama

Pored uspešne karijere, sudeći po Mašinim objavama na društvenim mrežama, vrlo je posvećena sebi. Voli da putuje, slika se u bikiniju, a često voli da provodi vreme sa prijateljima. Od oca je nasledila veliku ljubav prema životinjama. Ima fotografiju sa delfinima u bazenu, a njena polusestra Marija svojevremeno se slikala sa medvedom koji je ljubi.

Maša javno nikada nije isticala da joj je Luka polubrat.

Sa druge strane, Marija na svaku godišnjicu ubistva brata Nikole okači nešto na društvenim mrežama. Na desetogodišnjicu je na Instagram profilu objavila sliku na kojoj ljubi bratovljev kovčeg. U pozadini objave je pesma Zdravka Čolića "Pjesmo moja".

Marija je, takođe, pre dve godine pred podogoričkim Višim sudom u svojstvu svedoka i predstavnika porodice, svedočila video-linkom na suđenju optuženima za Nikolino ubistvo. Rekla je da je u vreme ubistva bila na putu i navela da nije u kontaktu sa drugim bratom Lukom.

Gde je Luka?

Marija je tada naglasila da govori u ime porodice i pokojnog oca, majke i žene ubijenog Nikole.

Istakla je da ne govori u ime brata Luke, a kao razlog za to navela je da nema kontakt sa njim, jer je u španskom zatvoru i teško uspostavljaju komunikaciju.

Luka Bojović je posle odležane kazne zatvora za držanje oružja u Španiji, deportovan u Srbiju, gde je 30. novembra 2022. godine stigao redovnim letom.

Od tada se u medijima povremeno spekuliše o tome gde se nalazi. Tu informaciju, zbog njegove lične bezbednosti jer su mu ubijeni i mnogobrojni prijatelji i koga navodno nišani "kavački klan", niko neće ni otkriti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija