28.05.2024.

09:54

Foto: Peđa Milosavljević

Hronika

Tinejdžeri gazili Đorđa dok je ležao na zemlji! Stravični detalji ubistva na Voždovcu - jedan maloletnik uhapšen (FOTO/VIDEO)

Kako saznajemo, osumnjičeni maloletnici imaju po 16 godina. Jedan od njih je uhapšen, dok se za drugim intenzivno traga.

Uhapšenom se stavlja na teret teško ubistvo i trenutno se saslušava kod sudije za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

Podsetimo, kako tvrde Mijatovićeve komšije, njega su napali tinejdžeri koji već duže vreme prave problem u kraju, a koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

Jedan od stanara ispričao je da je tinejdžera zadirkivala grupica dece nakon čega je sišao Đorđe i rekao im da to ne rade.

- Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: "Ne dirajte mi dete", a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbežali - kaže Mijatovićev komšija.

Imao teške povrede glave

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predelu slepočnice.

- Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt - kaže naš izvor.

Informer

Nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko veštačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

Poznanik preminulog: "Napali su ga huligani"

- Huligani su dečaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dečaka na miru. Tad su se huligani zaleteli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Hteli su i da ga zapale bakljom - kaže poznatnik Mijatovića.

Kako kaže, Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave.

- Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovek je bio, brižan. Imao je dvoje dece - kaže naš poznanik.

Šta je ispričala žena preminulog

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema rečima supruge preminulog, nakon što su se njihova deca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čoveka nisu mališanima hteli da vrate loptu.

- Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje - rekao je Dačić.

Kako je "Blicu" potvrđeno, Đorđe je brat potpredsednika Vlade Bosne i Hercegovine.

O smrti ovog muškarca se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a saopštenje pročitajte u odvojenoj vesti.