• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

28.05.2024

09:20

Čekićem pretukao mladiće na bazenu! Osuđen na ovu kaznu

D.K./Informer

Vesti

Čekićem pretukao mladiće na bazenu! Osuđen na ovu kaznu

Podeli vest

Ivica Mitić (47) iz Niške Banje pravnosnažno je osuđen na sedam i po godina zatvora jer je 29. avgusta 2020. godine čekićem povredio Nišlije Nikolu Arsenijevića (17) i Đorđa Ivanovića (18), goste na rođendanskoj žurci koja se održavala na njegovom bazenu.

Apelacioni sud u Nišu na taj način preinačio je presudu Višeg suda iz septembra 2023. godine kojem je Mitiću zbog pokušaja teškog ubistva po drugi put izrečena kazna zatvora od deset godina.

Prvi put na robiju od jedne decenije Mitić je osuđen krajem 2021. godine da bi postupajući po žalbi njegovog branioca, jula 2022. godine Apelacioni sud ovu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje.

Međutim, i tokom ponovljenog suđenja izrečena mu je istovetna kazna ali se Mitić ponovo žalio pa je Apelacioni sud doneo konačnu presudu i umanjio mu kaznu.

 

Foto: D.K.

Ilustracija

 

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu, Mitiću je prinačena kvalifikacija dela za koje se teretio što je omogućilo izricanje blaže kazne.

"Okrivljeni je oglašen krivim za krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana 113 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 istog akta u sticaju sa krivičnim delom laka telesna povreda iz člana 122 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina i šest meseci zatvora u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru" saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Mitić se teretio da je nakon svađe sa gostima Nikolu Arsenijevića udario čekićem u glavu i naneo mu tešku telesnu povredu u vidu , preloma lobanje sa krvarenjem u mozgu te da je na isti način napao i Đorđa koji je na svu sreću zadobio samo lakšu povredu, otok tkiva poglavine i potres mozga.

 

Foto: RINA

Ilustracija

 

Ivica je tokom suđenja negirao delo za koje je optužen, ističući da se našao u nezavidnoj situaciji nakon što su se gosti napili i razularili se.

- Nisam imao nameru niti želju da bilo koga ubijem već da zaštitim tu decu koja su se napila. Šta bi bilo da se neko od njih udavilo u bazenu, ko bi onda bio odgovoran. Kad sam udaren u nos, osetio sam bljesak. Tvrdim da sam zadao samo jedan udarac obojici i to "iz zgloba". Da sam zamahnuo punom snagom, posledice bi bile strašne - branio se tada Mitić.

Mitić je u pritvoru bio od hapšenja 30. avgusta 2020. godine do decembra 2021. godine kada je pušten na slobodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija