10.06.2024.

11:39

Foto: foto: N. S.

Hronika

Maloletnom huliganu određen pritvor! Slomio lobanju nastavniku u Bačkoj Palanci

Kako je zapojašnjeno u Višem sudu u Novom Sadu, njemu je pritvor produžen iz razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Prema saznanjima ovog portala, svedoci su ispitani, a istražni postupak je još uvek u toku.

Istražni postupak je i dalje u toku

Podsećamo, nekadašnjem đaku, osumnjičenom za napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, nakon saslušanja, sudija za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu je nakon saslušanja 9. maja, odredio pritvor do 30 dana.

Kako piše ovaj portal, svedoci su ispitani, a istražni postupak je još uvek u toku.

Nastavnik zadobio teške povrede

Kako su nakon nemilog događaja u Tehničkoj školi „9. maj” rekli za ovaj list, incident se dogodio u poslepodnevnoj smeni, kada je na prvi čas kod nastavnika praktične nastave, zajedno sa učenicima iz odeljenja, ušao i maloletnik koji je naneo teške telesne povrede nastavniku.

- Počeo je da provocira nastavnika, koji ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik naše škole, a po izlasku iz učionice fizički ga je napao - rekli su u Tehničkoj školi "9. maj".

Informer

Učenici pružili nastavniku prvu pomoć

Odmah je reagovao školski policajac, a učenici koji su volonteri Crvenog krsta ukazali su prvu pomoć nastavniku. O događaju je odmah obavešten MUP i Hitna medicinska služba Bačke Palanke, koja je povređenog nastavnika prevezla u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Zbog napada na nastavnika Zorića, inače, oca našeg proslavljenog kajakaša Milenka Zorića, kojem je do penzije ostalo nekoliko meseci, prosvetari iz Bačke Palanke su, u znak podrške kolegi, organizovali protest, piše Dnevnik.