11.07.2024.

13:40

Foto: Foto: Društvene mreže

Hronika

Oglasio se deda Danke Ilić nakon saslušanja Dejana Dragijevića: "Očekivali smo ovakav scenario" (FOTO)

Kako je u medijima objavljeno, Dragijević je danas rekao da devojčicu kobnog dana nije ni video, te da je nije uneo u automobil i zadavio. Međutim, na prvom saslušanju, on je sve to priznao i optužio brata Dalibora, koji je u međuvremenu preminuo, i oca Radoslava, da su mu pomogli da premesti telo devojčice sa deponije.

Deda Danke Ilić, Milan Ilić, oglasio se  u međuvremenu te "ništa drugo nismo ni očekivali", kao i da su sve to saveti advokata.

Informer

- Vidite, na televizijama gostuju razni stručnjaci koji svašta pričaju. Nama teško padaju ti komentari, i dalje se upire prst u porodicu. Mi ne možemo još uvek da podnesemo tužbe dok se postupak ne završi - kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, ono što su dobili od zvaničnih institucija jeste da su osumnjičeni priznali krivično delo u policiji, Dejan je zatim priznao i u tužilaštvu dok je Srđan negirao. Međutim, sada je i Dejan negirao zbog čega oni ne znaju šta će sada uslediti.

- To su sve saveti advokata - dodaje Ilić.

Kako kaže, i dalje čekaju rezultate veštačenja dokaza.

- Do sada, ono što mi znamo, stigli su rezultati oko 50 dokaza i tu nema DNK traga. Rekli su nam da ima oko 400 dokaza, čekamo da to stigne - kaže nam on.

Sve priznao, pa negirao

Podsetimo, Dragijević je u svom prvom iskazu u VJT u Zaječaru ispričao da je on bio na mestu suvozača u službenom automobilu "fiat panda", dok je za volanom bio njegov kolega Srđan Janković.

- Priznao je da je Janković automobilom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u vozilo na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio - rekao je izvor upoznat sa slučajem ranije.

Prema našim tadašnjim nezvaničnim saznanjima, Dragijević je do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu Jankovića u celom zločinu. Međutim, on nije želeo da otkrije gde se nalazi telo devojčice.

- Rekao je da su telo odneli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije, 28. marta, te da su mu u tome pomogli otac Radoslav i brat Dalibor. Tačnu lokaciju nije otkrio - rekao je izvor.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Na današnjem saslušanju, Dragijević je negirao u potpunosti krivično delo.

Još tri meseca za prikupljanje dokaza

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još tačno tri meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50).

Ovaj rok je preostao tužiocu budući da se osumnjičeni u pritvoru nalaze već tačno tri meseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u pritvorskim predmetima je šest meseci, u suprotnom osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu.

Kako je za "Blic" je rekao Miodrag Canović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, uprkos tome što iskazi pojedinih svedoka do sada nisu pružili pomaka u istrazi, jer nisu rekli ništa novo, optužnica će biti podignuta u roku do šest meseci.