15.07.2024.

13:24

Foto: Tanja Andric/drustvene mreze

Hronika

Novi detalji o napadu teroriste Žujovića! Dačić jasan: "Komuniciraju putem društvenih mreža" (FOTO)

Dačić je novinarima rekao da je, kada su u pitanju pojedinačne akcije vehabija, teško da se one spreče.

- Zato je bitno da postoji jedan stepen nadzora nad pripadnicima aktivnostima vehabijskog pokreta. Bezbednosno-informativna agencija, čija je to primarna nadležnost, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim bezbednosnim službama će se time baviti u narednom periodu - rekao je ministar policije.

Informer

Dačić je ponovio da pojedinac koji je iz samostrela ranio žandarma, u tom ideološkom smislu pripada organizaciji vehabija kojih ima na dosta strana.

- Oni veoma komuniciraju putem društvenih mreža - naveo je Dačić.

Dodao je da je jedan od vođa vehabija, koji je u bekstvu na Kosovu i Metohiji, poručio da će se Alah osvetiti najmilijima, kako je rekao Dačić i dodao da je najverovatnije mislio na Ministarstvo unutrašnjih poslova i one koji su učestvovali u hapšenjima.

- Tako da oni nesumnjivo predstavljaju pretnju. Oni predstavljaju pretnju najviše za Bošnjake, najviše za one muslimane koji se ne slažu sa njihovim uverenjima i mi ćemo nastaviti dalje sa njihovim praćenjem - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena žandarmu Milošu Jevremoviću, Dačić je rekao da je takva brza reakcija predsednika dobar znak priznanja za ono što je Jevremović uradio, ali i priznanje za stepen obučenosti i spremnosti Žandarmerije da reaguje u najtežim situacijama.