18.07.2024.

10:45

Foto: Privatna arhiva

Hronika

Oglasilo se tužilac u vezi ubistva policajca! Saopštio nove informacije (FOTO/VIDEO)

- 17. jula u 23.50 sati na ulazu u grad Loznicu u blizini kafane "Loznička noć" prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke "mercedes" registarskih tablica iz Tutina kojim je upravljalo lice H. M. sa saputnikom u vozilu H. A. od strane službenih lica stanice granične policije Trbušnica došlo je do oružanog napada H .A. na policijskog službenika N. K. i V. I., a tom prilikom je H. A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika pri čemu je N. K. zadobio smrtonosne povrede, a V. I. prostrelnu ranu i trenutno je hospitalizovan. Više javno tužilaštvo u Šapcu vrši uviđaj na licu mesta. H .A. je za sada u bekstvu i policija intezivno traga za njim. H. M. koji je vozio automobil određeno je zadržavanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi - naveo je za Kurir Slavoljub Petković javni tužilac.

Podsetimo, Nikola Krsmanović (34) pripadnik MUP-a koji je sinoć ubijen u Loznici, bio je policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u radi od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. bio je pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije.

Stradali policajac je inače iz sela Jarebica u koje je odlučio da se vrati, a doskora je bio pripadnik Žandarmerije.

Neoženjen je, ima majku, oca i sestru. Njegov teško povređeni kolega Vjekoslav I. (54) nalazi se u bolnici, ali je van životne opasnosti.

Policija i dalje traga za albanskim državljaninom Hajzirijem Artanom koji je nakon vatrenog obračuna pobegao u nepoznatom pravcu.