23.07.2024.

09:26

Foto: Shutterstock

Hronika

Ginekolog "pao" zbog mita, sad ga terete za smrt pacijentkinje! Detalji jezivog slučaja iz Kragujevca

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, u zvaničnom odgovoru, naveli da je ovom tužilaštvu, protiv M. Đ. iz Kragujevca, podneta krivična prijava zbog krivičnog dela - teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog dela - nesavesno pružanje lekarske pomoći.

"Krivična prijava je ustupljena na nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Po navodima krivične prijave, ovo krivično delo je izvršeno u odnosu na jedno lice" navode iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Informer

U odgovoru iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, navodi se da Više javno tužilaštvo u Kragujevcu dostavilo krivičnu prijavu oštećenih Z. K., N. K. i D. K. - 7. marta. O

va krivična prijava podneta je protiv M. Đ. i A. D. koji su zaposleni u UKC Kragujevac.

"Trenutno se vrše provere navoda krivične prijave i prikupljaju potrebna obaveštenja preko Policijske uprave u Kragujevcu" naveli su iz OJT u Kragujevcu.

Kako se nezvanično saznaje, protiv M. Đ. i A. D. su krivičnu prijavu podnela trojica muškaraca iz Kragujevca zbog sumnje da su odgovorni za smrt pacijentkinje.

- Pacijentkinja je primljena na Odeljenje i istog dana je preminula - kaže izvor.

Kako su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, M. Đ. je uhapšen 14. jula, tokom dežurstva, jer je tražio i primio mito od M. Đ., supruga pacijentkinje koja je primljena u bolnicu, piše Blic.

Ginekolog M. Đ. je tražio i primio mito kako bi izvršio porođaj carskim rezom.