24.07.2024.

21:03

Foto: FOTO: POLIZEI

Hronika

Ovo je Srbin koji je ubio dizajnera Rols - Rojsa! Komšije za njega kažu: "Neradnik, kleptoman, pokretan problem" (FOTO)

Navodno, osumnjičeni Srbin je 12. jula u večernjim satima pokucao na vrata legendarnog dizajnera "rols rojsa", koji ima kuća na Amerskom jezeru. 

Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspela je nepovređena da pobegne kod komšija i pozove pomoć. Osumnjičeni Zdravković je nakon zločina pobegao pešaka, a potom je vozom prešao u Francusku, gde je 18. jula uhapšen u jednom stanu u Parizu.

Informer

Meštani sela nadomak Velikog Gradišta, odakle je rodom osumnjičeni, kažu da su čuli da je njihov komšija počinio zločin u inostranstvu.

- Nije ga bilo u selu nekih mesec dana. Pričalo se da je tada opljačkao neku kuću u Požarevcu i da je ljudima ukrao zlato, prodao i pobegao u Nemačku. Pre neki dan smo videli njegovu sliku u novinama, nismo se iznenadili pravo da vam kažemo, jer je bilo samo pitanje vremena kada će doći do toga - kažu komšije i dodaju:

Informer

- Greh je i ukrasti nešto, ali ubiti nekoga, oduzeti mu život, to je već ozbiljna stvar. Ko si ti da nekome sudiš? Sram ga bilo, otisnuo se iz Đurakova u beli svet, pa nas bruka i ubija ljude.

Kako dalje navodi naš sagovornik, osumnjičeni za ubistvo dizajnera, odmalena je bio problematičan.

- On je odmalena bio problem sela, čak je i u osnovnoj školi bio loš đak i problematičan. U srednju školu je pošao u Kostolac, jedva je završio. Tukao se i krao, bio je kleptoman i tako mali - kažu komšije.

Žitelji Đurkova kažu i da se pričalo da je pre nekoliko godina opljačkao kuću komšija koji žive u inostranstvu, a koju je inače, njegova majka čistila.

Informer

- Tad je bila velika afera u selu i mislim da ga ti ljudi na kraju nisu ni prijavili. Svašta je radio, a nikad nije ni dan bio u zatvoru - zaključuju naši sagovornici.

Prema njihovim rečima, koliko im je poznato, Zdravković nikad ništa nije radio.

- Taj mladić je neradnik. To je sve neradnička klasa - kaže naš sagovornik i dodaje da je pre dva dana Nikolinu babu, koja je išla da kupi hleb i to pognute glave.

Podsetimo, državljanin Srbije je peške pobegao sa mesta zločina, da bi se kasnije ukrcao na voz na železničkoj stanici u Minhenu, gde je potom prošao Austriju, Švajcarsku i domogao se Francuske, gde je i uhapšen u stanu u severnom delu Pariza, piše Kurir.

Istražitelji su kod njega pronašli 200 evra, a prilikom hapšenja se nije opirao. Inače, istragom je utvrđeno da Srbin nije ukrao ništa od dizajnera "rols rojsa", a sumnja se da se njih dvojica nisu ranije poznavali i da nisu imali neke neraščišćene probleme.

Nož kojim je dizajner ubijen nađen je nedaleko od mesta zločina u šumi.