05.08.2024.

14:05

Foto: Vesna Jović/Društvene mreže/Video printscreen

Hronika

"Mala Danka je u Dizeldorfu"! Oglasio se deda ubijene devojčice i saopštio šokantne vesti: "Prvo su priznali da su je ubili, a sada..." (FOTO)

Naime, rok za podizanje optužnice protiv ove dvojice se bliži, ako do septembra ne budu nađeni konkretni dokazi protiv njih, biće pušteni na slobodu.

Milan Ilić, Dankin deda, kaže da, kao i Miloš i Ivana - roditelji devojčice, sve više sumnja da je istina - "nešto treće".

- Razočarani smo svi veoma. Ne znamo šta da mislimo, sumnjamo u sve što nam je do sada rečeno, jer se ispostavlja vremenom da dokaza nema. Ja sam počeo da verujem, odnosno, da se nadam, da je Danka ipak negde i da je živa. Daj Bože da su je predali nekome, a ne ubili. Ono što je u nama probudilo dodatnu sumnju u to je objava koja se pojavila na profilu koji je navodno od Radoslava Dragijevića, oca od Dejana, a napisao je da je moja unuka u Dizeldorfu u Nemačkoj - rekao je Milan.

Informer

Dodaje da nadležni redovno obaveštavaju Miloša i Ivanu o tome kako napreduje slučaj, ali da, kako kaže, više ne zna kome da veruju.

- Prvo su priznali da su je ubili, pa rekli da nisu. Dobili smo izveštaj da su u vreme nestanka bili kolima ispred kuće u Banjskom polju. A saznali sad da njihovi advokati tvrde da Ivana kobnog dana uopšte nije ni bila u Banjskom Polju i da samim tim nije mogla da slika Danku, nego da je ona slika koju je snajka dala za medije nastala ko zna kad. Mislim sve je to strašno... - priča Milan.

Kaže da se Ivana i Miloš dobro drže s obzirom na celu situaciju.

- Snajka se nedavno porodila, dobro su i ona i beba. Miloš radi... Drže se, s obzirom na to šta im se dešava, dobro su. Šta da kažem, i oni sumnjaju sada u sve... Eto, opet kažem, voleo bih da mi je unuka živa i da je dobro - napominje on.

Podsetimo, u tužilaštvo su do sada stigla DNK i GPS veštačenja i u toku je njihova analiza. Veštačena su tri automobila i do sad je ispitano oko 25 svedoka.

Svedoci se, za sada, neće dodatno ispitivati.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno, piše Telegraf.