05.08.2024.

14:56

Foto: printscreen TV Sremska

Hronika

"Čuo sam dozivanje upomoć i video decu ": Policijski komandir iz Šida opisao detalje drame i tragedije na Sotskom jezeru

Kako je Informer ranije izveštavao, Miroslav Cuper (33) iz Bačinca utopio se u Sotskom jezeru kada se prevrnuo čamac u kojem je bila njegova ćerka (9) i njenih dvojica vršnjaka. Ubrzo za njm utopio se Srđan S. (34) iz Nove Pazove koji je pokušao da mu pomogne.

Radoslav Lakić, komandir Policijske ispostave u Šidu kaže za Informer da je prvo čuo pozive u pomoć! 

- Bio sam na obali jezera Sot kao posetilac, kada se sa jezera začulo dozivanje u pomoć.- objašnjava Lakić za Informer i dodaje: 

- Odmah sam, sa još dvojicom posetilaca, ušao u vodu da pomognem. Nijednog momenta nisam oklevao, video sam da su u pitanju deca i tu onda nema mesta strahu, panici i razmišljanju o sebi - dodaje naš sagovornik. 

Informer

Prema njegovim rečima uspeli su da izvuku decu iz vode. 

- Ona su spasena i nepovređena. Reagovao sam kao čovek, kao otac i policajac. Nažalost, dva života su izgubljena - rekao je Lazić. 

Ovom prilikom on je savetovao sve kupače da vode računa gde i kako ulaze u vodu. 

Podsetimo, strašna tragedija se dogodila juče na Sotskom jezeru kada se prevrnuo čamac u kojem je bio Miroslav sa troje maloletne dece. 

Informer

Njegova ćerka isplivala je sama na obalu, dok su njeni drugari iz odeljenja spaseni zahvaljujuči Srđanu Sabo, koji je nažalost nastradao, ali i Radoslavu Lakiću i D.R. iz Zemuna. 

Miroslav je bio kaminodžija, svaki slobodan trenutak gledao je da provede sa ćerkom koja je nakon razvoda sa ženom pripala majci.

Kako su nam rođaci porodice Cuper naveli, Miroslav je iza sebe ostavio neutešne roditelje, stariju sestru i ćerkicu koja je srećom preživela nesreću na Sotskom jezeru.