06.08.2024.

08:59

Foto: printscreen društvene mreže

Hronika

Ovo je pecaroš koji se udavio u Sotskom jezeru! Skočio u vodu i pokušao da spasi decu koja su se davila, pa se utopio

U tragediji na Sotskom jezeru utopili su se Miroslav Cuper i Srđan Sabo, a njihova tela su iz jezera izvukli ronioci Žandarmerije. 

Informer

Podsetimo do nesreće na Sotskom jezeru došlo je kada se prevrnuo gumeni čamac u kom su se nalazile četiri osobe, od toga troje maloletne dece. U tom momentu i drami, svi do jednog su dozivali pomoć iz sve snage kada su u vodu ušli da pomognu D. R. (34) iz Zemuna i Radoslav Lakić, komandir Policijske ispostave u Šidu, ali i Srđan Sabo (34) iz Nove Pazove koji je nažalost stradao kada je pritekao u pomoć.

Informer

Kako smo ranije pisali, još uvek nema tačnih informacija o tome kako je došlo do prevrtanja čamca, međutim, nakon drame i vriske dece, u blizini je bilo nekoliko kupača i ribolovaca koji su odmah priskočili u pomoć, među kojima je bio i Srđan.

- Mladić iz Nove Pazove koji je prejuče pecao bez razmišljanja je ušao u vodu kako bi pomogao davljenicima. Međutim, kako smo čuli, on nije ni uspeo da stigne do njih, jer ga je navodno izdalo srce, ali to će utvrditi obdukcija kada izvuku tela iz jezera - ispričali su žitelji sela Bačinci.

Pripadnici tima za spasavanje u nedelju su odmah po dojavi izašla na lice mesta, međutim, potraga nije dala rezultate. Tokom jučerašnjeg dana na Sotsko jezero upućeni i pripadnici Žandarmerije koji su uspeli da pronađu tela utopljenika koji su potom prevezeni na odbukciju na Institut za sudsku medicinu gde će se utvrditi kada i kako je nastupila smrt muškaraca.