09.08.2024.

13:22

Foto: LJ.S.

Hronika

Detalji tragedije kod Lajkovca: Dečak upao u Kolubaru sestra skočila za njim da ga spasi, u poslednjem trenutku je iz vode izvukao pecaroš

Dečak je, kako pričaju meštani za medije, bio u šetnji pored reke sa mlađom sestrom kada je iznenada upao je u vodu.

- Nije znao da pliva i čim je upao u vodu povuklo ga je na dno. Njegova mlađa sestra je odmah skočila da mu pomogne, ali se umalo i ona nije udavila - kaže komšinica nastradalog tinejdžera.

Kako je naša sagovornica objasnila još veću tragediju je sprečio pecaroš koji je video šta se dešava i odmah je bez razmišljanja regovao i skočio u reku. 

- Pecaroš je devojčicu uspeo da izvuče iz vode i čuli smo da je ona sada dobro. Njenom bratu nažalost nije bilo spasa. Čuli smo da su ga izvukli sa 4 metra dubine. Spasioci su ga ubrzo izvukli, ali bilo je kasno. Bila je Hitna pomoć iz Lajkovca i lekari su pokušali da ga ožive, ali nisu uspeli. Užas... Strašno... Porodica je zavijena u crno. Ne mogu da dođu sebi do šoka - kaže sagovornica. 

Meštani lajkovačkog naselja, u kom je dečak živeo sa porodicom, potreseni su nakon tragedije, kako kažu, na ovo kupalište često odlaze svi, a sada ih je zastrašila vest o nesreći koja se juče dogodila.

- Ovo je velika tragedija, svi smo potreseni kada smo čuli šta se dogodilo, često idemo tamo na kupanje, a sada se nešto ovako dogodilo, pogotovo što je stradalo dete. Ko zna kako je njegovoj porodici i toj devojčici koja je doživela veliku traumu, gledajući kako joj se davi brat - kazala je na kraju komšinica.