19.08.2024.

11:09

Foto: Privatna arhiva

Hronika

Majka nestalog farmaceuta iz Niša: "Tražili smo ga u manastiru, dva meseca ni traga ni glasa "

Kako je Informer ranije izveštavao, Milan Đorđević, visok 185 cm, poslednji put je viđen u beloj košulji sa plavim prugama, teget pantalonama i braon cipelama.  Tog kobnog dana, oko podneva je poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme, što nije bilo neuobičajeno.

Posle toga je u popodnevnim satima viđen u Jelašnici, koja se nalazi u podnožju Bojaninih voda, na Suvoj planini gde, inače, ima običaj da dolazi na planinarenje. Ali, on je bio u odelu i u salonskim cipelama budući da se vraćao sa posla, što isključuje mogućnost da je krenuo u planinarenje. Od 18.30 časova od njega nema ni traga ni glasa.

Na snimku se jasno vidi da je bio sam u kolima. On se uputio prema izletištu Bojanine vode, gde je njegova porodica tek u večernjim satima, nakon što se nije javljao na telefon, pronašla službeni automobil ispred Planinarskog doma.

Milanov automobil lociran je na osnovu pametnog sata koji je ostavio kod kuće, a koji mu je bio povezan sa mobilnim telefonom.

Na mestu nestanka pronađeno je njegov službeni automobil marke "Škoda" sa svim ličnim stvarima, uključujući novčanik i 2 mobilna telefona.

Informer

 

Do sada su pretražene sve staze koje vode od izletišta, gde je pronađen Milanov automobil, pa sve do planinskih vrhova i sela Vete i Kosmovca. Specijalni timovi su pretražili i planinske litice, kako bi otklonili sumnje da se nije okliznuo i pao u neki od ponora. Ni tamo nije pronađen.

- U intenzivnoj pretrazi terena u kojoj su učestvovali policajci, vatrogasci, rodbina i prijatelji nije pronađen nijedan trag. Zbog toga je vrlo moguće da je on živ i da je zbog ličnih problema rešio da se skloni i da je shodno tome i napravio logistiku - rekao je ranije za "Blic TV" penzionisani inspektor PU u Nišu, Bratislav Timotijević.

Pregledani su svi putevi koji vode ka Mosoru, Sokolovom kamenu, oko samog doma, na Tremu i ka manastiru Veta.

Informer

Roditelji se nadaju da je živ

Marica Đorđević, Milanova majka rekla je ranije da se za njenim sinom i dalje traga, ali da i dalje ne znaju ništa, osim što je isključena mogućnost da je počinio samoubistvo na Suvoj planini.

- Isključen je suicid, ostaje jedino da je dobrovoljno otišao ili da ga je neko čekao i odveo uz njegov dogovor, ko bi to znao. Negde je, a gde ne znamo. Sam Bog zna gde je. Samo da nam se javi da kaže da je živ, ili da neko ko zna da je živ da nam javi, pa ako je izabrao drugi put neka mu je sa srećom - rekla je Marica.

Milan je, prema rečima njegove majke, novčanik ostavio kod kuće, telefone i ručni sat u automobilu, što je bilo jako čudno, jer je Milan uvek važio za odgovornog čoveka i ništa nije ukazivalo na to da bi nestao.

Otac Slaviša Đorđević ranije je rekao za "Blic" da novih informacija, nažalost, nema. Jedino mu je čudan položaj Milanovog automobila, koji je bio parkiran kod planinarskog doma.

- Automobil je bio malo nakrivljen, pa sam pomislio da se možda vozio tuda pre nego što ga je parkirao - kazao je Slaviša.

Informer

 

Automobil jedini dokaz

Osim automobila, porodica i prijatelji nisu našli nikakav trag. Jedini dokaz je snimak kamere jedne privatne kuće u Jelašnici na kome se vidi da je on ka Bojaninim vodama otišao u ponedeljak oko pola 12.

Skrhan od brige, Milanov otac je ranije rekao da njegov sin ima dobar brak, dvoje dece, i da ništa čudno nisu primetili.

- Sin mu je skoro pobedio na takmičenju u Beogradu, osvojio bronzanu medalju i pehar, svi smo se radovali. Bio je raspoložen, sve je bilo u redu. U 12 sati se javio ženi porukom da ne može da stigne po dete i od tada ga više nismo čuli. Snajka me je zvala da vidi da nije kod nas i tada smo svi krenuli da ga tražimo - rekao je tada Milan.

Sumnjali da je otišao u manastir

Iako su ranije njegovi roditelji sumnjali da je Milan otišao u manastir, sami su otišli da se uvere da li je to istina.

- Mi smo obišli manastir u selu Veta i lično se uverili da Milan nije tamo. Sveštenik nam je rekao da u manastir ne bi niko smeo da ga primi. Proveli smo sa sveštenikom dva sata i vratili se u Niš. Ne znamo šta da radimo. Od našeg sina nema ni traga ni glasa- izjavila je tada Marica.

Informer

 

Cela porodica nestalog Nišlije prolazi kroz pravu dramu, ali joj najteže pada kada vidi Milanovu decu koja su još mala.

- Žao nam je zbog ove njegove dece. Trebalo je da idu na more, sve je to bilo završeno. Deca pitaju, šta da im kažu – ne idemo. Ćute. Rečeno im je da se tata izgubio u šumi. Deca sve znaju, ali ništa ne pričaju. A mi smo poludeli. Strašno, strašno – priča Marica.

Forenzičari su dan nakon što je porodica prijavila Milanov nestanak iz njegovog službenog automobila uzela telefone i uzorke, ali za sada nije poznato da li oni mogu da daju odgovor na pitanje šta se dogodilo sa mladim Nišlijom.