• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

10.08.2024

19:33

Od Milana i dalje ni traga ni glasa! Prošlo je dva meseca od nestanka mladog farmaceuta iz Niša

D. K., Društvene mreže

Vesti

Od Milana i dalje ni traga ni glasa! Prošlo je dva meseca od nestanka mladog farmaceuta iz Niša

Podeli vest

Danas su se navršila dva meseca od kada je Milan Đorđević (41) iz Niša nestao na izletištu Bojanine vode na Suvoj planini. Mladi farmaceut se 10. juna svojim kolima dovezao do izletišta i tu mu se izgubio svaki trag.

Njegova majka Marica kazala je za naš portal da u protekla dva meseca nije pronađen ni jedan trag koji bi mogao da pomogne u pronalaženju njenog sina.

„Potraga na terenu je prekinuta pošto je kompletno pretražena Suva planina. Policija je pregledala Milanove telefone i laptop, ali ništa sumnjivo nisu pronašli. Sada nam je još teže nego u početku, jer smo ranije imali nadu da će nešto pronaći u telefonima i laptopu. Dva meseca su prošla, a mi i dalje ne znamo da li je Milan živ ili nije“, govori Marica.

Prema njenim rečima, inspektori niške policije preduzimaju sve što je u njihovoj nadležnosti, međutim, i njima je teško da rade jer nikakav trag ne postoji.

„Neizdrživo nam je teško, ali moramo da izdržimo. Moramo da budemo jaki zbog našeg deteta. Samo da nam jave da je živ, samo da se on javi da je živ, ništa drugo nam nije važno“, istakla je Marica.

Misteriozni, nezapamćeni nestanak mladog farmceuta i dalje privlači pažnju javnosti, a mišljenja o tome gde bi mogao da bude su podeljena. Svi uglavnom veruju da nije na Suvoj planini, ali ima onih koji smatraju da je dobrovoljno otišao negde, kao i onih koji su ubeđeni da je otet.

Penzionisani policijski inspektor Policijske uprave Niš Bratislav Timotijević koji je dobar deo radnog veka proveo kao šef potražne delatnosti, kaže da ne može eksplicitno da isključi nijednu verziju Milanovog nestanka, ali da na osnovu svog iskustva smatra da je živ.

„Dok sam ja bio na tom radnom mestu imali smo samo jedan nerešen slučaj nestanka, a tada se radilo o maloletnici. Ovo je prilično neuobičajen slučaj, na osnovu svog višedecenijskog iskustva i onoga što sam saznao iz medija i prijatelja nestalog čoveka, mislim da mogu sa velikom verovatnoćom da tvrdim da je on živ.

S obzirom na to da je veliko područje detaljno pretraženo, a da nije nađeno niti telo, niti njegova odeća, obuća, nakit ili druge lične stvari niti ima ikakvih mikrotragova, sve to ukazuje da on nije nastradao. Ćak i da su ga napale životinje, nešto bi njegovo ipak ostalo što bi ukazalo na takav razvoj događaja. U ovakvoj situaciji gde nema apsolutno nijednog njegovog traga u širokoj okolini mesta njegovog nestanka, sve ukazuje da je on odatle otišao“, kaže Timotijević.

Ispektor Timotijević: Svojevoljna odluka?

Komentarišući ovu verziju Milanovog nestanka, Timotijević ističe da veruje da se ne radi o otmici već o svojevoljnoj odluci.

„Na osnovu svega što do sada znamo ništa ne ukazuje da je on prisilno odveden, već naprotiv sve upućuje na to da je on svoj nestanak isplanirao. Zašto bi to uradio, teško je reći, moguće je da je imao nekih problema na poslu, prema mojim informacijama bio je na prelasku u novu firmu, ili ga je nešto drugo mučilo. U svakom slučaju, meni se čini da je hteo da se skloni od svega i svakoga.

Čini mi se verovatnim da je neko došao po njega i da se on sada nalazi kod nekog prijatelja, verujem u zemlji jer bi njegov prelazak preko granice bio registrovan osim ako bi je prešao ilegalno za šta bi mu bio potreban falsifikovani pasoš, ali to na njega ne liči“, rekao je penzionisani inspektor.

Poslednji put javio se 10.juna

Milan je u ponedeljak, 10. juna ujutru krenuo na posao, ali je pre toga svratio do svoje majke, sa njom popričao i popio kafu. Oko podneva se potom javio supruzi i rekao da će se zadržati na poslu tako da neće stići da ode po ćerku u vrtić, ali da će stići da sina vodi na rođendan.To je bilo poslednji put da se javio na telefon nekom od članova svoje porodice.

Njegov službeni automobil pronađen je u toku večeri 10. juna na Bojaninim vodama, ali od tada do danas nije pronađeno ništa drugo što bi moglo da pomogne u razrešavanju misterioznog nestanka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)

Trebalo je da bude zlato, ali i bronza je vrhunski rezultat! Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u današnjem meču za bronzanu medalju pobedila svetskog šampiona Nemačku sa 93:83 (21:30, 17:16, 25:26, )! "Orlovi" su se tako revanširali "pancerima" za prošlogodišnji poraz u finalu Mundobasketa u Manili, a osim toga, pokazali su neverovatnu mentalnu snagu da se podignu nakon nepravednog poraza od Amerike u polufinalu.

10.08.2024

12:47

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23