• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.06.2024

20:23

Za farmaceutom Milanom (41) i dalje se traga! Evo koje još osobe nisu nađene, a njihovi nestanci su šokirali Srbiju (FOTO)

Privatna arhiva

Vesti

Za farmaceutom Milanom (41) i dalje se traga! Evo koje još osobe nisu nađene, a njihovi nestanci su šokirali Srbiju (FOTO)

Podeli vest

Nišlija Milan Đorđević (41) netao je 10. juna kada je poslednji put viđen na Bojaninim vodama na Suvoj planini.

Za njim se i dalje neumorno traga, ali za sada nema nikakvih rezultata. Milanova porodica danonoćno traga za njim i, kako kažu, ne gube nadu da će se on odnekud pojaviti.

- Ne znam više šta da mislim. Da li je bio sam, da li ga je neko čekao gore... Samo da je živ i zdrav, pa ako je izabrao neki put, samo da znamo da je dobro. Ako neko zna da nam pomogne da ga potražimo to bi nam značilo - rekla je Marica Đorđević, majka nestalog Nišlije u jednom od brojnih apela za pomoć u potrazi.

 

Foto: D. K.

Detalj iz potrage

 

Porodica Đorđević nažalost nije jedina koja prolazi kroz ovakvu agoniju. Neke porodice godinama žive u neizvesnosti i bez ikakvih naznaka o tome gde su i šta se dogodilo njihovoj deci.

- To su teške sudbine i prava agonija. Jednog dana sve bude normalno, a sutradan vam se život promeni iz korena. Neko samo iščezne i nema ga nigde. Pitate se šta se dogodilo, zamišljate šta ta osoba radi, gde je, da li joj je toplo, da li je bezbedna... I za sve to vreme živite u nadi da ćete saznati istinu - kaže sagovornik.

Sedam i po godina bez informacija

Od nestanka Barbare Vitez (15) iz Sente prošlo je sedam i po godina, a do danas od nje nema ni traga ni glasa. Ona je nestala na dan svog rođendana 25. novembra 2016. kada se vraćala sa proslave, a navodno tada je pala u reku s mosta u Senti. Ronioci su danima pretraživali reku, ali telo nije nađeno.

 

Foto: Privatna arhiva/D.N.

Barbara Vitez

 

Na dan nestanka dvojica njenih drugara ispričala su policajcima da se ona saplela na mostu na Tisi i upala u vodu. Međutim, njeni otac i majka ne veruju u to.

- Poslednji put viđena je 25. novembra 2016. u senćanskoj prodavnici "Idea", kada su je snimile kamere, i to je bilo u 21.41 sat. Na snimku se ne vidi da li je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu - govorio je ranije Endre Vitez, Barbarin otac.

Pola godine čekaju da se javi da je živ

Prošle godine u novembru nestao je Filip Urumović (21) iz Klenka. Pronađen je njegov otključan auto sa dokumentima pored mosta preko Save, nadomak sela. Kamere sa obližnjeg objekta su ga snimile da se kreće po nasipu, ali konkretnog događaja nije bilo, koji bi uputio na to gde je Filip. Gotovo pola godine kasnije, Filipova porodica i dalje nema informacije o njegovom nestanku.

 

Foto: Foto: Nestali Srbija

Filip Urumović

 

- To je bilo 20. novembra, on je otišao autom do starog mosta i tu je ostavio auto, kao da bi zavarao trag, da bi skočio u Savu, ali ni na kamerama toga nema zabeleženog. Postoje i tri sredoka, mi smo utvrdili da nije skočio u Savu. Nije poneo ni dokumenta, ni pare, ništa. Sve mu je tu. Svi drugari su ga tražili - ispričao je Filipov deda Branko i dodao da čeka da da mu se javi samo da je živ, pa makar i negde daleko.

Kucali na sva vrata

U decembru 2015. nestala je Biljana Đorić (19), studentkinja koja je na trafici u Kraljevu ostavila svoja dokumenta i rekla da će "neko doći da ih pokupi". Devojci se posle toga izgubio svaki trag. Policija je nedeljama pretraživala korito Ibra ali telo nije nađeno.

- Porodica se i dalje nada da će je pronaći, a tokom godina dobijali su razne dojave, pa i one da se nalazi u manastiru Međutim, ni posle toliko godina nije utvrđeno šta joj se dogodilo - podseća izvor Kurira. Biljanina majka, Vesna Đorić, ranije je za Kurir ispričala da ne postoje vrata na koja nije zakucala u potrazi za svojom ćerkom.

 

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Biljana Đorić

 

- Do dan danas nemamo ni traga ni glasa o svom detetu. Slučaj smo odmah prijavili policiji. Sve su uradili. Ispitivali su njene drugarice, dosta ljudi je stavljeno na poligraf, međutim, istraga nije dala rezultata - rekla je Vesna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija