• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.07.2024

19:12

Misterija nestanka farmaceuta iz Niša! Oglasio se inspektor i rekao ovo (FOTO)

D. K., Društvene mreže

Vesti

Misterija nestanka farmaceuta iz Niša! Oglasio se inspektor i rekao ovo (FOTO)

Podeli vest

Skoro mesec i po dana je prošlo od misterioznog nestanka niškog farmaceuta Milana Đorđeviča (41) koji je poslednji put viđen na Staroj Planini ali uprkos intenzivnoj potrazi spasilačkih službi, porodice i građana, nije pronađeno ništa što bi rasvetlilo njegovu sudbinu.

Pretraga šireg područja mesta nestanka nije dala nikakve indicije da je Đorđević stradao nesrećnim slučajem ili kao žrtva krivičnog dela ali nije pronađeno ni ništa što bi ukazalo da je Suvu Planinu napustio sam ili u društvu.

Porodica nestalog farmaceuta iz Niša ne gubi nadu da će njegova sudbina ipak biti rasvetljena ali ih ubija to što nema apsolutno nikakvih informacija koje bi bar donekle rasvetlile misteriju.

"Samo nam je nada ostala"

- Prvo što uradim svakoga jutra je da okrenem broj policijskih inspektora. Svaki put dobijem isti odgovor: ‘Nema ničeg novog!’ Čim svane, uradim to opet, sve se nadajući da će se nešto novo desiti. Šta da kažem, samo nam je nada ostala - kaže Milanova majka Marica Đorđević.

 

Foto: Foto: Društvene mreže

Nestao muškarac

 

Ističe da potraga za njenim sinom i dalje traje, ali da se više ne pretražuje područje oko Bojaninih voda koje je prethodno bilo u centru interesovanja tragača.

- Sad se gore gradi put, tamo više nikog nema od tragača. Sin je bio pre nedelju dana, uzalud, ništa novo nije saznao. Bez obzira na ovolike natpise i naše molbe, niko nam se nijednom nije javio sa nekom korisnom informacijom o mome sinu. Nadali smo se da će veštačenja mobilnih telefona dati neki odgovor, ali je i to bilo uzalud, nema ničega ni u njima - ističe neutešna žena.

Dodaje, da dok je živa neće izgubiti nadu da će pronaći sina.

- Moram da saznam šta mu se desilo, ne možemo da podnesemo ovu neizvesnost. Ako je negde živ, neka se javi, samo da znamo da je dobro, ne mora da dođe kući. Najbolje bi bilo da se vrati, ali ako ne želi bar neka nam signalizira da znamo da je živ i zdrav - zaključuje ova Nišlijka.

 

 

Milana Đorđevića je majka poslednji put videla 10. juna kada je svratio kod nje pre odlaska na posao. Kamere video nadzora registrovale su prolazak njegovog vozila u 12 sati u selu Jelašnica, prema svedočenju jednog bicikliste on ga je prestigao oko 17 sati na putu ka Bojaninim vodama gde je pronađeno parkirano službeno vozilo farmaceutske firme za koju je radio sa svim ličnim stvarima uključujući i novčanik i mobilni telefon.

"Ovo je prilično neuobičajen slučaj"

Penzionisani policijski inspektor PU Niš Bratislav Timotijević koji je dobar deo radnog veka proveo kao šef potražne delatnosti, kaže da ne može eksplicitno da isključi nijednu verziju Milanovog nestanka, ali da na osnovu svog iskustva smatra da je živ.

- Dok sam ja bio na tom radnom mestu imali smo samo jedan nerešen slučaj nestanka, a tada se radilo o maloletnici. Ovo je prilično neuobičajen slučaj, na osnovu svog višedecenijskog iskustva i onoga što sam saznao iz medija i prijatelja nestalog čoveka, mislim da mogu sa velikom verovatnoćom da tvrdim da je on živ. S obzirom na to da je veliko područje detaljno pretraženo, a da nije nađeno niti telo, niti njegova odeća, obuća, nakit ili druge lične stvari niti ima ikakvih mikrotragova, sve to ukazuje da on nije nastradao. Ćak i da su ga napale životinje, nešto bi njegovo ipak ostalo što bi ukazalo na takav razvoj događaja. U ovakvoj situaciji gde nema apsolutno nijednog njegovog traga u širokoj okolini mesta njegovog nestanka, sve ukazuje da je on odatle otišao - kaže Timotijević.

Svojevoljno je želeo da ode?

Komentarišući ovu verziju Milanovog nestanka, Timotijević ističe da veruje da se ne radi o otmici već o svojevoljnoj odluci.

- Na osnovu svega što do sada znamo ništa ne ukazuje da je on prisilno odveden, već naprotiv sve upućuje na to da je on svoj nestanak isplanirao. Zašto bi to uradio, teško je reći, moguće je da je imao nekih problema na poslu, prema mojim informacijama bio je na prelasku u novu firmu, ili ga je nešto drugo mučilo. U svakom slučaju, meni se čini da je hteo da se skloni od svega i svakoga. Čini mi se verovatnim da je neko došao po njega i da se on sada nalazi kod nekog prijatelja, verujem u zemlji jer bi njegov prelazak preko granice bio registrovan osim ako bi je prešao ilegalno za šta bi mu bio potreban falsifikovani pasoš, ali to na njega ne liči - dodaje penzionisani inspektor.

Kaže da veruje da će se Milan javiti svojoj porodici kada se stvari oko potrage za njim malo slegnu.

- Razlozi zbog kojih je morao da nestanu verovatno su bili vrlo značajni s obzirom na to da je on bio svestan da će ovaj događaj povrediti njegovu porodicu, ali verujem da je smatrao da nije imao drugog izbora. Smatram da će se nakon nekoliko meseci kada njegov nestanak više ne bude u žiži interesovanja javnosti, on javiti porodici. Možda javnost to neće znati, možda će on insistirati na tome da se o tome ćuti kako bi se zaštitio, ali verujem da će obavestiti porodicu kako bi je umirio - priča Timotijević.

 

Foto: D. K.

Detalj iz potrage

 

Predočava da su mogućnosti ograničene s obzirom na to da je Milan punoletno lice.

- Ukoliko ga policija pronađe, obavestiće porodicu gde se nalazi ,ali niko nema pravo da od njega zahteva da se vrati kući, jer se radi o punoletnom licu koje ima pravo da odlučuje gde će i sa kim živeti - zaključuje Timotijević, piše Blic.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija