22.08.2024.

14:54

Foto: MUP Srbije

Hronika

Policija i vatrogasci izvukli tela osam migranata: Nastavlja se potraga za nestalima u prevrtanju čamca na Drini

Pripadnici MUP-a su pretragom reke Drine i sprudova u mestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli sedam tela iregularnih migranata koji su se utopili nakon što se noćas prevrnuo čamac, kao i da je izvlačenje jednog od njih u toku, dok je na teritoriji BiH pronađeno još jedno telo.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mesta Vrhpolje na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik. Takođe, na području Vrhpolja je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina  pronađeno je još jedno telo - saopštio je ministra policije.

Inače policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje.

- Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Takođe, od tog broja osam je punoletnih, a 10 maloletnih lica, dok je identifikacija beživotnih tela u toku - kazao je Dačić i dodao da MUP Srbije u vezi sa ovim događajem sve vreme sarađuje sa kolegama iz Republike Srpske.

Na čamcu je bilo tridesetak osoba i prema nezvaničnim informacijama utopili su se i majka i dete čija tela nisu pronađena.