29.08.2024.

13:21

Foto: MUP Srbija

Hronika

Saslušan bombaš iz Bariča! Evo kako se branio u tužilaštvu

"Osumnjičeni je juče lišen slobode, a danas je saslušan u tužilaštvu gde je izneo svoju odbranu" saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Vuku F. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Naredbom o sprovođenju istrage Vuku F. se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

"Pavle B. se tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti u pomaganju i protiv njega će krivična prijava biti podneta u redovnom postupku" dodaje se u saopštenju.

Kako se sumnja, Vuk F. je 27. jula oko 3 časa posle ponoći došao "fiat puntom" bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Pavle B, u ulicu Cvetna odakle je iz žbunja uzeo ručnu bombu.

Informer

Zatim su, kako se sumnja, produžili do raskrsnice ulica Prvog maja i Budimira Davidovića, gde je Vuk F. izašao iz vozila i otišao do kuće oštećenog Lj.C, gde je aktivirao i bacio ručnu bombu ka dvorištu kuće.

Bomba je eksplodirala i napravila oštećenja na kući Lj.C. kao i na još dva automobila i na jednom kamionu koji su bili parkirani neposredno pored kuće.

Osumnjičeni se potom trčećim korakom vratio do vozila u kojem ga je čekao Pavle B, pa su se zajedno udaljili u pravcu Obrenovca.