• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

16:46

Tragedija! I bez muža i bez kuće ostala u jednom danu! Slavici je potrebna pomoć

printscreen/subotica.com

Vesti

Tragedija! I bez muža i bez kuće ostala u jednom danu! Slavici je potrebna pomoć

Podeli vest

Snažna eksplozija plinske boce u jednom trenu ostavila je Slavicu Prćić iz Đurđina kod Subotice bez krova nad glavom i bez životnog saputnika.

Gubitak supruga sa kojim je delila život bezmalo pola veka niko joj ne može nadoknaditi, ali joj je potrebna pomoć da reši stambeni problem.

Jedno julsko jutro promenilo je život celoj porodici.

- Ništa nije slutilo na problem. Suprug Franjo je ustao ujutru da skuva kafu, upalio šporet na plin i samo sam čula prasak. Posle toga se ničega ne sećam - priča vidno potrešena Slavica.

Plinska boca je eksplodirala, a od siline udara uništila je veliki deo kuće.

 

Na Slavicu je pao deo nameštaja pa je ostala bez svesti, a Franjo je takođe povređen. Komšije su odmah zvale vatrogasce. Uspeli su da ih iznesu iz kuće, a hitna pomoć ih je prevezla u bolnicu. Slavica se oporavila, ali je njen suprug od zadobijenih povreda preminuo.

 

- Kažu da se nadisao tog gasa i da mu je to oštetilo pluća. Ni sada ne znam kako se to desilo jer nijednog trenutka nismo osetili da gas curi, a to je specifičan miris. Boca je izgleda puštala na ventilu, a kako je mala prostorija i sve je bilo zatvoreno, bila je velika koncentracija gasa. Zato je prasak bio toliko snažan - nastavlja Slavica.

Komšije su odmah pritekle u pomoć i neizmerno im zahvalna, ali njena kuća koja je samo nekoliko nedelja pretragedije bila potpuno renovirana, sada je neprepoznatljiva.

- Uništeno je sve. Od poda do plafona. Sačuvali smo jednu garnituru i nešto stvari što su izneli na dvorište. Sve što smo generacijama, godinama sticali je nestalo - pokušavajući da zaustavi  suze nastavlja priču za subotica.com.

- Sada sam u podstanarskom stanu u Subotici i ne znam šta ću. Kuća tako stoji i preti da se skroz uruši, pa brinem i za ljude koji tu prolaze da se ne povrede. Kažu da renoviranje nije moguće, da će morati ponovo da se gradi. A ja ne znam ni kako, ni čime. Nadam se da će mi neko pomoći, za početak da odnesemo sve to što je uništeno, a posle ću videti. Meni ne treba puno, skromna kućica u kojoj bih nastavila da živim - kaže Slavica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Domaćice misle da štede, a tako troše najviše struje! Pranje odeće na ovoj temperaturi vuče dvostruko više novca!
Dom i porodica

Domaćice misle da štede, a tako troše najviše struje! Pranje odeće na ovoj temperaturi vuče dvostruko više novca!

Efikasno korišćenje veš-mašine ne samo da štedi energiju, već i smanjuje troškove domaćinstva. Istraživanja su pokazala da odabir odgovarajuće temperature pranja može značajno uticati na potrošnju struje i vode, kao i na dugovečnost same odeće. Evo šta sve treba znati o optimizaciji pranja veša i kako odabrati najbolji program za različite vrste tkanina.

06.08.2024

18:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set