02.09.2024.

13:30

Foto: Shutterstock

Hronika

Policajac pod istragom! Sumnja se na ovo krivično delo

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju dva krivična dela primanje mita, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Protiv Andrije D. (26) i Ilije D. (30) biće sprovedene dokazne radnje zbog sumnje da su izvršili po jedno krivično delo davanje mita.

Informer

printscreen

Na saslušanju pred postupajućim javnim tužiocem Ilija Đ. je negirao izvršenje krivičnog dela, dok su se Andrija D. i Ilija D. branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Postoje osnovi sumnje da je Ilija Đ. krivična dela izvršio u periodu od 24. maja 2024. godine do 22. avgusta 2024. godine kao šef Odseka za trasološke analize i veštačenja, Odeljenja za trasološka i daktiloskopska veštačenja i vođenje nacionalnog AFIS registra, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Uprave za tehniku Direkcije policije.

On je, kako se sumnja u navedenom periodu sačinio 38 potvrda o izvršenom forenzičkom pregledu, bez fizičkog pregleda vozila u službenim prostorijama MUP i u istima navodio da je potrebno utiskivanje ID oznake motora i to za vozila za koja bi Andrija D. u svoje i u ime drugih lica podnosio zahteve za utvrđivanje ID oznake motora, na osnovu kojih potvrda bi u firmi u kojoj je zaposlen vršio utiskivanje.

Ilija Đ. je tako postupio suprotno odredbama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, dok su mu Andrija D. i Ilija D. u dva navrata predali poklone u vidu novca, 37.500 dinara i 120.000 dinara.