02.09.2024.

13:52

Foto: Rina

Hronika

Haos u Bokokotorskom zalivu! Kineskinja slomila pršljen, prijave protiv dvojice muškaraca

Naime, događaji u odnosu na koje su kvalifikovana pomenuta krivična dela su, usled nesreće na moru, registrovani u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva i na plovnom putu prema lokalitetu "Plava Špilja".

- Krivična prijava podneta je protiv V.M. (67) sa prebivalištem u Velikoj Britaniji koji je krivično delo koje mu se stavlja na teret, kako se sumnja, izvršio na način što, upravljajući plovilom gumenim čamcem sa vanbrodskim motorom dužine tri metra, bez registraskih oznaka u Bokokotorskom zalivu, nije preduzeo mere bezbednosti na moru. Tom prilikom je prilaskom obali u mestu Baošići, predmetni gumeni čamac ostavio u pogonskoj brzini, a nije ručicu menjača ostavio u neutralni plovidbeni položaj. Prlikom izlaska oštećenog lica sa plovila ista je zadobila povrede desne ruke koje su u izveštaju lekara konstatovane kao teške telesne povrede - potvrđeno je za RINU u UP.

Informer

Takođe, podneta je krivična prijava i protiv L.P. (27) iz Kotora koji se sumnjiči za isto krivično delo koje je izvršio na način što, upravljajući plovilom gliserom dužine 6,37 metara namenjen za prevoz putnika na moru, na plovnom putu prema lokalitetu "Plava Špilja", nije preduzeo mere bezbednosti na moru.

- Upravljajući navedenim plovilom L.P. je, pokušao da izbegne kontakt sa talasom koji ga je odvojio od površine, te je tom prilikom kineska državljanka koja nije koristila zaštitni prsluk sa sedišta, odskočila i zadobila tešku telesnu povredu u predelu leđa i to frakturu pršljena - dodaju oni.