08.09.2024.

09:57

Foto: Informer

Hronika

Ubili Kožara i Hadžića pa ovako slavili! Novi detalji iz optužnice protiv klana Belivuk-Miljković

Belivuk koji je sa drugim okrivljenim-saradnikom Nikolom Spasojevićem učestovao u traženju Kožara i Hadžića u Grčkoj, pre ubistva krenuo je za Beograd i došao pravo na stadion, naveli su okrivljeni saradnici Lalić i Nikola Spasojević u svojim iskazima koji su sastavni deo opužnice protiv organizovane kriminalne grupe čije su vođe Belivuk, Radoje Zvicer i Darko Šarić, a u koju je Tanjug imao uvid.

Lalić je objasnio da je po Belivukovom nalogu zajedno sa braćom Markom i Milošem Budimirom i još nekoliko osoba organizovao veliko slavlje u "bunkeru" na stadionu, kao i da je tad samo vatromet plaćen 1.700 evra.

Informer

Foto: Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Na aplikaciji "Skaj" Zvicer je istog dana Nikoli Spasojeviću, saradniku Darka Šarića, slao i fotografije sa stadiona na kojima se vide zapaljene baklje, a poslao mu je i nekoliko slika vatrometa.

Zvicer je uz te fotografije napisao "Sve sam zapalio ulicu, Bg, tribinu. Svi slave. Ovo je osveta naša".

Informer

Kožar i Hadžić su ubijeni samo nekoliko dana po odustanku Belivuka da učestvuje u koordinaciji likvidacije, zbog čega su se Zvicer i Šarić naljutili jer sa sobom odvodi i Nebojšu Jankovića zvanog "Hel2 koji je bio zadužen za oružje tokom te akcije i potencijalni izvršilac ubistva.

Marko Stanković, koji se optužnicom tereti kao izvršilac tog zločina, obaveštava pripadnike grupe putem "Skaj" aplikacije da Belivuk odustaje od posla, a da Janković neće bez njega, zbog čega se Zvicer obraća Nikoli Spasojeviću sa pitanjem da Stefan Andrejić preuzme koordinaciju.

Zvicer je 18. jula na grupi prosledio navodnu Belivukovu glasovnu poruku u kojoj kaže: "Brate šalji molim te zamenu ja ne mogu više. Ili me ubijte ili ću se ubiti, u pet minuta mi je bucko rekao da je ovo previše za njega, došao je gazda kuće i rekao da nas traže ovi za motor preko njega, jer znaju da smo ovde, a taj motor je išao za sve do sada, žena mi se kupi sa decom šalje papire za razvod".

Belivuk je naveo i da ako treba da se kazni "da kažu i da će on doći", kao i da daje 101 odsto sebe i za sve njih, ali da ne može više, dodajući na kraju "Da’l je nervni slom ili šta je ne znam".

Spasojević je u svom iskazu naveo i da mu je Belivuk prilikom jedne šetnje rekao "Eto jedanput nešto ne učiniš, odmah ne valjaš", u trenutku kada se dopisivao sa Zvicerom.

Nakon što je Spasojević obavestio Šarića o novonastaloj situaciji na Krfu, on odgovara da je sramota to što je Belivuk povukao jednog iz akcije i dodao "Prepao se i neka ga, nema sad svađa", nakon čega su poslali Andrejića na Krf.

Pet dana kasnije 23. jula, kako se navodi u optužnici, Miloš Jevrić, Dušan Jovanović, Marko Stanković i Filip Knežević su sačekali da Kožar i Hadžić uđu automobilom u dvorište iznajmljene kuće, te su iz dva škorpiona i dva pištolja na njih ispalili najmanje 34 metka i na taj način ih lišili života.