09.09.2024.

07:23

Foto: Informer

Hronika

Nastavlja se suđenje roditeljima Koste K! Dva važna svedoka pred sudskim većem

- Prošlog puta bila su ispitana dva svedoka, a u pitanju su policijski službenici koji su posle zločina u školi vršili pretres stana okrivljenih, Miljane i Vladimira Kecmanovića, a u kom je živeo i maloletni ubica. Oni su opisali sve što su zatekli prilikom ulaska u stan, počev od onoga gde se nalazio sef, kako je bio zaštićen, gde se nalazilo oružje i tako dalje - podseća izvor i dodaje da će danas, 9. septembra svedočiti DNK veštak, kao i svedok iz streljane, a odmah naredno ročište zakazano je za četiri dana kasnije.

"Ja smatram da smo sve bliže raspletu", rekla je prošlog puta advokatica koja zastupa porodice oštećenih, Zora Dobričanin Nikodinović.

Informer

Na prethodno održanom ročištu, koje je inače zatvoreno za javnost, podsetimo, bila je između ostalog pozvana i baba po majci dečaka ubice, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo i odbila da svedoči protiv svoje ćerke Miljane Kecmanović, koja je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici gde je njen sin počinio masakr.

S druge strane, otac dečaka, Vladimir Kecmanović, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući, piše Kurir.

Optuženi Kecmanović nalazi se u prtivoru od 3. maja prošle godine, a oba roditelja dečaka ubice od samog početka negiraju krivicu za dela za koja se terete.

Dečak ubica, podsećanja radi, ubio je 3. maja 2023. godine devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, kada je pucao iz dva očeva pištolja koja je uzeo dva dana ranije.

On ih je, podsetimo, kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba, a ranio još petoro dece, kao i nastavnicu istorije. Dečak u vreme izvršenja zločina nije imao navršenih 14 godina, stoga nije krivično odgovoran.